Museumsbrunch og krimi

Krimiforfatteren Lone Theils kommer til museumsbrunch. Foto: Hazel Thompson

Det nye år skydes godt i gang med Lone Theils, der fortæller om sin krimi ”Hjemvendt”

Søndag den 6. januar 2019 kl. 10.30 slår Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum dørene op for årets første søndagsbrunch.

Over en dejlig brunch fra Museumscaféen tager vi en uformel snak med journalist og forfatter Lone Theils om hendes seneste krimi ”Hjemvendt”, om hendes arbejde som forfatter og ikke mindst om det at skrive en krimi, som foregår i Holstebro.

Pige forsvinder

Krimien indledes under julelevendegørelsen på Hjerl Hede, hvor 10-årige Mille Lindberg forsvinder fra sin familie. Fra begyndelsen på Hjerl Hede følger vi politibetjenten Signe Brask og hendes kolleger fra Midt- og Vestjyllands Politi i opklaringen af Milles forsvinden.

Vi tages med på den nye politigård, rundt i Holstebro, til Hjerm og Ryde – og som holstebroer og vestjyde er det velkendt og elsket land. Det er ikke tilfældigt, at historien foregår i Holstebro og Vestjylland.

Lokal forfatter

Lone Theils, født 1971, er opvokset i Holstebro. Hun er journalist og har bl.a. arbejdet som korrespondent i London for dagbladet Politiken og Berlingske Tidende.

I 2015 udkom hendes første roman “Pigerne fra Englandsbåden”, inspireret af en virkelig hændelse, hvor nogle fotos af ukendte piger, taget på Københavns Hovedbanegård, pludselig dukkede op hos en amerikansk seriemorder.

Bag initiativet

Søndage på museerne er et initiativ, som Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum tog sammen med Museumscaféen, da museernes nye, fælles indgangsparti blev indviet i august 2018. Den første søndag i hver måned vil der enten være museumskaffe eller museumsbrunch kombineret med et emne, som falder lidt uden for det, som museerne normalt beskæftiger sig med.

Næste arrangement er søndag den 3. februar 2019 kl. 14.00, hvor der er museumskaffe med Charlotte Borchorst Faurschou, initiativtager til og leder af Orkesterefterskolen. Efter en uformel snak om skolen og den klassiske musik vil nogle af eleverne give prøver på deres kunnen.

Museumsbrunch koster 150 kr. Forhåndstilmelding skal ske på mail: info@holstebro-museum.dk eller på telefon 21187869.

Kayas Pizza box