MUSEET I FREMTIDEN

Nu tages første spadestik til omfattende modernisering af Holstebro Museum takket være bevillinger fra Færchfonden og Birn Fonden

Holstebro Museum skal forvandles fra at være en oplevelse for øjnene til en oplevelse for hele kroppen.

Onsdag den 17. maj kl. 13.00 tager Holstebro Kommune, Færchfonden og Birn Fonden første spadestik til en markant om- og nybygning af museet til godt 37,5 mio. kr. Projektet vil skabe rammerne om en helt ny oplevelse af både den lokale historie og ikke mindst tidsaktuelle emner.

Den omfattende modernisering er gjort økonomisk muligt med bevillinger fra Færchfonden på 25,4 mio. kr. og fra Birn Fonden på godt 12 mio. kr. Det er Søren Andersen Arkitekter fra Holstebro, der har tegnet udvidelsen af museet.
Når udbygningen af museet står færdigt ved udgangen af 2018, vil museet råde over et udstillingsareal på 1200 kvm, en foredragssal på 100 kvm og en helt ny front ud mod byen med adgangsvej og café.

Museets dna

Holstebro Museums mangeårige arbejde med at vurdere udviklingen på andre stedbestemte museer i både Danmark og Europa har ført til ønsket om at skabe et museum i Holstebro, der på samme tid fortæller den lange lokale historie og tager fat på aktuelle og faktuelle emner i samarbejde med folk på egnen.

Museets dna er, at Holstebro-egnen altid har relateret sig til verden, fundet inspiration i verden og givet inspiration til verden.

Nyt hjerte

Projektet for Holstebro Museum omfatter udvidelse af de eksisterende museumsfaciliteter – herunder overdækning af indre gård- og haverum til forøgelse af udstillingsarealet, tilbygning af diverse værksteds- og forskningsrum, udvidelse af eksisterende kontorlokaler samt delvis ombygning i og energimæssig opdatering af den eksisterende bygningsmasse.

Projektet indeholder desuden opførelse af et nyt ”hjerte” med et åbent ankomst-, butiks- og caféområde i tilknytning til Færch-villaen og Kunstmuseet.

Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply