Mød Holstebro Kommunes guidekorps

Foto: Du kan kende turistguiderne på de blå trøjer

På de gratis byvandringer til kunstværkerne i Holstebro by kan du bl.a. møde Ruth Lovmand Rasmussen, der er guide i Holstebro Kommunes guidekorps.

I 8 år har Ruth budt turister velkommen til byen og givet dem en enestående fortælling om både kunsten og byen.

Ruth er opvokset i Holstebro, var udenbys i 30 år, men er så vendt tilbage til den by, som hun holder så meget af.

”Jeg kan godt lide at formidle min viden til andre. Og jeg bliver så glad, når folk kommer og vil se vores by”, siger Ruth.

Ruth lægger ikke skjul på, at hun værdsætter sammenholdet i guidekorpset meget højt. Fællesskabet og sammenkomsterne gør, at guiderne kender hinanden godt indbyrdes.

Udover at være guide på byvandringerne, som finder sted fra Det Gamle Rådhus i Holstebro onsdage i juli og august, har Ruth deltaget på Ferie for Alle-messen i februar og ved VM i ishockey, som begge fandt sted i Herning, som ambassadør for Holstebro Kommunes guidekorps.

”Det var en interessant og anderledes opgave at være i Herning. På feriemessen fortalte vi mange om de dejlige oplevelser, som venter dem i Holstebro. Standen var sammen med KajakFreak, som står for kanoudlejning på Storå, og mange var interesserede i outdooroplevelserne i Holstebro”, fortæller Ruth.

Ved siden af tjansen som guide i Holstebro Kommune arbejder Ruth som guide og koordinator for den frivillige vennekreds på Nørre Vosborg ved Vemb. Her har hun været frivillig siden 2007.

”Når jeg er guide i Holstebro, bruger jeg tit min viden om Nørre Vosborg. Det Gamle Rådhus er bygget af sten fra den gamle herregård, så det er en sjov historie at få med”, siger hun.

Du kan møde Ruth eller én af de andre guider på de gratis byvandringer i Holstebro by. Det er gratis og kræver ingen tilmelding at deltage. Hver onsdag kl. 11 i juli og august, står guiderne klar ved Kvinde på Kærre foran Det Gamle Rådhus i Holstebro, hvorfra turen går rundt til de flotte kunstværker i centrum.

Kayas Pizza box