Midtjyderne er vilde med ferie i Danmark

Handbjerg Marina ved Vinderup er bestemt et besøg værd. Marinaen har gode badeforhold, og med både shelters, bålplads, legeplads og udlejning af kajakker er der lidt til enhver smag. Du kan finde mere inspiration til oplevelser og ture i den danske sommer på www.sommeroverskud.dk (Foto: VisitHolstebro)

Næsten hver anden midtjyde fravælger i år charterrejsen eller udlandsturen for i stedet at holde sommerferien i Danmark, viser en undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring. I Region Midtjylland er ture til Handbjerg Marina og Isenbjerg Bakkeø blandt de fem mest anbefalede oplevelser i landet.

Spørg meteorologen. Spørg landmanden, festivalgængeren, campisten, solbaderen eller grill-elskeren, og du vil oftest få det samme svar. Det danske sommervejr er lunefuldt og ikke sådan lige til at forudse. Alligevel vælger tæt på hver anden midtjyde i år at holde sommerferien herhjemme.

En ny undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring viser, at 41% af danskerne vælger udlandsturen fra til fordel for sommerferie i Danmark. Det svarer til halvdelen af dem, der holder sommerferie og har besluttet, hvad ferien skal bruges til.

 

Staycation og nære værdier

For Region Midtjylland svarer 45% af de adspurgte, at de bliver i Danmark i sommerferien. Og mere end hver tiende midtjyske familie (13%) vælger tilmed at lade ferien have udgangspunkt i hjemmet og tage på ture derfra. Det fænomen kaldes populært staycation.

– Hos GF Viborg oplever vi, at det nære og det lokale både betyder meget og fylder meget for rigtig mange af vores kunder, både i hverdagen og i forhold til højtider og ferier. Og undersøgelsen synes at bekræfte, at det nære har en stor værdi for danskerne generelt, siger Stig Lindenstrøm, forretningsfører hos GF Viborg.
Få inspiration til din danske sommerferie

Undersøgelsen viser også, at syv ud af ti i Region Midtjylland krydrer deres primære ferie med endagsture rundt til oplevelser og seværdigheder i Danmark. Derfor slår GF Forsikring nu et slag for de gode oplevelser i sommer-Danmark. Via sitet www.sommeroverskud.dk har forsikringsselskabet indsamlet danskernes tips til gode oplevelser, så du nu kan lade dig inspirere til spændende og måske nye eller anderledes oplevelser herhjemme.

Handbjerg Marina og Isenbjerg Bakkeø hitter
Her i regionen dukker både Handbjerg Marina og Isenbjerg Bakkeø op blandt de fem mest anbefalede oplevelser i Danmark.

– Vi ved fra GF Forsikrings mange lokale kontorer, at Danmark har masser af store og små oplevelser at byde på, og dem håber vi nu, at vi kan dele til inspiration. Der vil uden tvivl være nogle oplevelser, der er mere kendte end andre, men jeg glæder mig over, at der også er mange gode bud på mindre kendte, anderledes eller overraskende steder og oplevelser, siger Stig Lindenstrøm.

Undersøgelsen af danskernes ferievaner er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1012 interviews med danskere i alderen 18+ år i perioden 4.-7. maj 2018.

Få inspiration til oplevelser i sommer-Danmark på www.sommeroverskud.dk.
De 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark

 1. Asaa havn og strand (Region Nordjylland)
  2. Sanderumgaard (Region Syddanmark)
  3. Handbjerg Marina (Region Midtjylland)
  4. Sjelborg Strand (Region Syddanmark)
  5. Isenbjerg Bakkeø (Region Midtjylland)
  6. Omø (Region Sjælland)
  7. De 6 glemte kæmper på Vestegnen (Region Hovedstaden)
  8. Faxe Kalkbrud (Region Sjælland)
  9. Egebæksvang Skov (Region Hovedstaden)
  10. Gateway Blokhus (Region Nordjylland)

 

Hvordan er listen blevet til: 
På www.sommeroverskud.dk har danskerne delt deres forslag til ferieoplevelser og ture i Danmark. Efterfølgende har andre besøgende på sitet kunne stemme på de forskellige tips. Listen er blevet til på baggrund af en kombination af antal stemmer på hjemmesiden samt en vurdering af en jury bestående af lokalt kendte fra alle egne af Danmark.

Kayas Pizza box
Gaardhøje box 2019