Mand anholdt for at fremsætte trussel på chatforum

Efter tip fra tysk politi blev en 22-årig mand tidligt torsdag morgen i Heimdalsparken i Holstebro anholdt for at have fremsat trusler på et chatforum.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog natten til torsdag en henvendelse fra tysk politi, som oplyste, at en bruger på et chatforum havde delt et billede af en mand med et automatvåben i hænderne sammen med en ukonkret trussel. Politiet kunne ikke umiddelbart udelukke, at der var tale om et ægte våben.

Den pågældende bruger på chatforummet er 22-årig mand bosiddende i Heimdalsparken i Holstebro, hvor politiet rykkede ud med indsatsleder, patruljer og hunde. Manden blev anholdt uden dramatik kort efter kl. 7.00. Politiet foretog ransagning på adressen og fandt i den forbindelse det afbillede våben. Våbnet viste sig at være en softgun, som til forveksling lignede et ægte automatvåben.

“Den type henvendelser bliver altid taget meget alvorligt, og det afføder altså en kraftig reaktion fra politiet. Vi kan ikke se, om det er ment som en spøg, og derfor tager vi alle nødvendige forholdsregler. Vi er klar over, at det kan se voldsomt ud, når vi rykker talstærkt frem i tung udrustning. Men vi følger et fast koncept for at sikre, at vi har kontrol over situationen – uanset hvordan den udvikler sig,” siger politiinspektør Claus Nørgaard, Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 ved at have fremsat trusler, der er egnet til at fremkalde alvorlig frygt. Manden er blevet afhørt af politiet og forventes at blive løsladt i løbet af dagen. Politiet fortsætter efterforskningen, hvorefter anklagemyndigheden vil vurdere sagen.

“Selvom der viste sig at være tale om en softgun, er det her en gravalvorlig sag. Når man giver indtryk af, at man er i besiddelse af et skarpt skydevåben og truer med at bruge det, skaber man en meget farlig situation. Vi vil gerne bruge sagen som anledning til at minde om, at et chatforum ikke er det samme som en dagligstue. Internettet er et offentligt rum ligesom en gågade, og man skal lade være med at dele den slags. Det skaber en helt unødvendig frygt og sætter en masse i gang ved politiet,” opfordrer Claus Nørgaard.

Brinks box
Brinks box