Lynn Knippenborg: En drøm at komme til den danske liga

Af Morten Toft

Med erfaring fra den hollandske, norske, tyske og snart den danske liga, bliver den 176 cm. høje Lynn Knippenborg, en af de mere rutinerede kræfter på et ungt TTH-damehold i den kommende sæson. Den 26-årige playmaker med 80 A-landskampe for Holland, har for nyligt underskrevet en 1-årig kontrakt med TTH og kommer til klubben fra den tyske Bundesligaklub Buxtehude.

Læs mere om Lynn her i artiklen og hendes beslutning om at tage skiftet til TTH Holstebro.

Hvordan ser du frem til skiftet til TTH Holstebro og den danske liga?

– Jeg er rigtig glad og stolt over skiftet til TTH Holstebro. Siden jeg var lille, har jeg haft en drøm om at spille i den danske håndboldliga, som altid har været kendetegnet for at være en stærk liga med dygtige spillere. Samtidig har Danmark en super håndboldkultur, så det glæder jeg mig til at blive en del af.

Du besøgte klubben før du skrev under. Hvad var dit første indtryk fra besøget?  

– Jeg var meget imponeret over de faciliteter som klubben råder over, hvor især arenaen får top karakter. På mit besøg fik jeg også en god snak med Pether Krautmeyer, som fortalte om hans håndbold filosofi og klubbens nye projekt med en ung trup. Alt i alt var det meget spændende og jeg blev hurtigt overbevist om, at et skifte hertil ville være et fornuftigt skridt i min karriere.

Du har 80 A-landskampe for Holland og erfaring fra flere internationale ligaer. Hvordan kan du sætte et præg på en ung trup med din erfaring?

– På flere måder håber jeg på at kunne sætte et positivt aftryk i TTH, og hvis jeg kan hjælpe til at klubben får succes ved at dele ud af min erfaring og guide de unge i deres udvikling, ja så gør jeg det gerne. Vi kommer som trup til at stå med en stor fælles opgave, når vi skal forsøge at opbygge et stærkt nyt hold, primært bestående af unge talenter. Det er ikke en nem opgave, men jeg har troen på at det kan blive godt, og jeg vil gøre en indsats hvor jeg kan for at det kan lykkes.

Du kommer til at spille side om side med Inger Smits som også er fra Holland. Hvordan ser du frem til at spille med hende i TTH Holstebro?

– Det bliver specielt at spille med Inger ”igen”. Vi har tidligere spillet sammen, både på et håndboldakademi i Holland og et år sammen i en klub, og ikke mindst på landsholdet. Hun er en rigtig god ven.

Hvad vil du sige er din største styrke?

– Jeg vil betegne mig som en uselvisk spiller, som fokuserer meget på teamplay. I min rolle som playmaker forsøger jeg typisk at gøre mine holdkammerater gode og sætte dem i situationer, hvor de kan være farlige. Det er vigtigere for mig end selv at lave mål. Mentalt vil jeg også mene at jeg har en styrke og er i stand til at holde fokus selv i pressede situationer.

 Del på facebook

Gaardhøje 300x250 ny
Midtpunktet