Litteratur som lokkemad til bevægelse

Er du helt vild med at læse gode bøger, og sluger den ene efter den anden, mens kondiskoene aldrig bærer præg af slitage?

Nu er Sport & Fritidsafdelingen, Holstebro Kommune, Fodslaw og Holstebro Bibliotek gået sammen om projekt ”Gå en bog”, hvor lydbøger med gode historier bliver tilbudt samtidig med en fælles gåtur. Helena Gouliaev, der er projektleder for Holstebro Kommunes vision i den nationale satsning ”Bevæg dig for livet”, fortæller om projektet:

– Gang er en motionsform, de fleste af os udøver hver eneste dag uden nødvendigvis at føle, at vi er fysisk aktive. Ved at gå mere kan vi øge vores fysiske sundhed betydeligt. Når vi så samtidig lytter til en bog, vil gåturene formentlig blive længere, og måske endda mere meningsfulde. Det er netop det, vi ønsker at sætte fokus på med projektet ”gå en bog”. Projektet falder godt i tråd med arbejdet som Bevæg dig for livet-kommune. Vi arbejder for at få endnu flere borgere i Holstebro Kommune til at være fysiske aktive, og vi tror på, at gåture kan være et godt første skridt mod et mere aktivt liv.

6 onsdage med kondisko og lydbøger

”Gå en bog” starter den 12. september og foregår derefter hver anden uge (ulige uger) med afgang fra Rådhushallen. Det er Holstebro Fodslaw, der planlægger ruten rundt i byen, der bliver på 5 kilometer. Personalet fra biblioteket hjælper med at få lydbøgerne startet, og alt det kræver er en smartphone, et bibliotekslogin og et par gode sko.

– Vi synes ideen om at nyde litteratur samtidig med en god gåtur er interessant og med vores online tilbud eReolen, hvor man kan downloade gratis lydbøger og tage med på farten, så kan vi se, at biblioteket måske kan være med til at få flere ud at gå og på samme tid både røre kroppen og sindet, fortæller Trine Petersen, leder af PR & Kommunikation på Holstebro Bibliotek.

Er gåturen måske noget for dig, så send en sms til 1910 med teksten HOLBIB GO, det koster almindelig SMS takst, så får du mere information om, hvordan det foregår. Du kan også læse mere på holstebro.dk eller holstebrobibliotek.dk.

Brinks box
Brinks box