Landmænd har ansøgt om knap 140.000 hektar efterafgrøder

Pressemeddelelse

Der kommer ikke et obligatorisk krav om etablering af efterafgrøder og alternativer i målrettet kvælstofregulering i 2019. Det står klart, efter ansøgningsrunden for målrettet kvælstofregulering er lukket. I alt har landbruget søgt om at etablere 139.300 hektar efterafgrøder.
 

Resultatet af årets ansøgningsrunde om tilskud til målrettet kvælstofregulering er klart. I alt har 6190 landmænd søgt om at etablere 139.300 hektar frivillige efterafgrøder og alternative virkemidler. Det svarer til, hvad der er behov for i 2019.

Dermed bliver der ikke noget obligatorisk krav i år.

– Selvom der i år var behov for flere hektar efterafgrøder end sidste år, har landmændene opfyldt behovet gennem ansøgningerne. Det betyder, at det ikke er nødvendigt med et obligatorisk krav i år. I alt har landmændene ansøgt om at etablere 139.300 hektar efterafgrøder over hele landet, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Louise Pister.

Målrettet kvælstofregulering er en del af Fødevare- og landbrugspakken

Målrettet kvælstofregulering består af en frivillig tilskudsordning, hvor etablering af efterafgrøder eller en række alternativer til efterafgrøder i områder med et særligt behov kompenseres med 529 kr. pr. hektar. Hvis etableringen ikke sker frivilligt, vil der blive indført et obligatorisk krav om etablering af efterafgrøder, som ikke udløser tilskud. I 2018 var der et obligatorisk krav på knap 2.800 hektar efterafgrøder.

De 139.300 hektar svarer til en kvælstofreduktion på knap 1.167 ton og opfylder dermed stort set det udmeldte indsatsbehov for 2019.

Landbrugsstyrelsen

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box