Kunstneren bag ny forplads

Kunstneren Martin Erik Andersen har skabt kunstmuseets nye forplads.

Holstebro Kunstmuseum inviterer til sommeromvisning med fokus på forplads og udstilling

Ornamenter, materialer og grænserne for vores forståelsesrammer er nogle af de emner, som kunstformidler Peter Haarby vil fortælle om, når han onsdag den 3. juli kl. 14 inviterer til årets første sommeromvisning på Holstebro Kunstmuseum.

Omvisningen begynder på museernes nye forplads, der blev indviet den 8. juni. Her vil Peter Haarby fortælle om kunstneren Martin Erik Andersen og den ornamentbelægning med fire forskellige slags granitsten i forskellige farver og stoflighed, som han har skabt til forpladsen.

Tilsammen danner de et komplekst 12-stjernet mønster, der er inspireret af en mosaik fra Al-Ashraf Kujuks mausoleum fra det 14. århundrede i Aqsunqur moskeen i Cairo.

En rigtig plads

Ifølge Martin Erik Andersen er en plads med en centralt placeret skulptur ”vores højeste positive udtryk for fælles identitet i det udendørs offentlige rum”. Og med kunstnerens ornamentbelægning er museernes forplads blevet ændret fra at være en praktisk og ordinær ankomst til museerne til at være en ‘rigtig’ plads.

Omvisningen fortsætter i udstillingen “Cultivating the Empty”, hvor Martin Erik Andersen viser nye og ældre værker. De udfordrer på mange planer grænserne for vores forståelsesrammer og for materialers hierarki og æstetik.

Det er gratis at deltage i sommeromvisningerne, men der betales normal entre til museet, og omvisningen varer ca. 45 minutter.

Fakta

  • Hvad: Sommeromvisning på Holstebro Kunstmuseum
  • Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 14
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej, 7500 Holstebro
Kayas Pizza box
Noojins boks alm.