Kunstmuseet vises frem

Du kan bl.a. opleve nogle af de samlinger, som kunstmuseet på det seneste har trukket frem i lyset

Holstebro Kunstmuseum er bygget op af en række markante enkeltsamlinger, som nu har fået deres egen præsentation i museet.

Søndag den 6. januar kl. 14 kan man komme med kunstformidler Peter Haarby på omvisning på Holstebro Kunstmuseum. Her vil han med udgangspunkt i nyopstillingen af museets samling af vestafrikanske masker og Astrid Noacks studiesamling fortælle om museet som samling.

Holstebro Kunstmuseum er karakteriseret ved i særlig grad at være bygget op af samlinger i samlingen. Poul Holm-Olsens Afrika samling, samlingerne af keramik fra Sydamerika og Syd-øst Asien, som ægteparret Marie og Ole Hammer skænkede til museet, Astrid Noacks studiesamling og samlingen af Shipipio-keramik, som Mette Kvist Jørgensen donerede til museet.

Også nogle af museets værker – særligt John Olsens Undrekammer, der består af mange hundrede objekter, som John Olsen har samlet gennem et langt liv – har karakter af samling.

På det seneste har museet trukket flere af samlingerne frem i lyset. Astrid Noacks Studiesamling har fået sin egen præsentation, og det samme gælder et udvalg af Poul Holm-Olsens afrikanske samling.

På omvisningen vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om museet som samling og præsentere nogle af de samlinger, som Holstebro Kunstmuseum rummer.

Selve omvisningen er gratis, men der betales normal entré til museet.

Fakta

  • Hvad: Omvisning på Holstebro Kunstmuseum med kunstformidler Peter Haarby
  • Hvornår: Søndag den 6. januar 2019 kl. 14
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Kayas Pizza box