Krautmeyer gør status: Vi har udviklet os mere end forventet

Foto: Alex Paulsen

Af Morten Toft

TTH-damerne gik for to uger siden på vinterpause i HTH Ligaen efter at have spillet 14 kampe i 2018/19 sæsonen. 12 point har Krautmeyer og Co. på kontoen, hvilket rækker til en flot placering som nummer 9, og en plads netop uden for slutspillet.

TTH-cheftræner, Pether Krautmeyer, har gjort status for 1. halvdel af 2018/19 sæsonen.

– Når vi kigger tilbage på 1. halvdel af sæsonen, så ser jeg tilbage på en tid, hvor holdets udvikling er gået en del stærkere end forventet. Vi har i TTH Holstebro en målsætning om at udfordre slutspilspladserne, og til denne sæson har vi skiftet meget ud i truppen og skabt et helt nyt projekt. Men alligevel har vi formået at forfølge vores målsætning og være med der hvor det er sjovt, fortæller Krautmeyer og sætter ord på holdets styrker:

– Vi har i størstedelen af kampene lykkedes med at fungere som et stærkt kollektiv, og det har været formularen til at få point. Selv mod topholdene har vi flere gange formået at gøre det spændende, og det skal vi være stolte over.

Selvom der er tilfredshed i TTH-lejren med pointhøsten i sæsonens første 14 kampe, så ved Pether Krautmeyer også at der venter et svært program efter jul.

– Vi har meget hårdt arbejde foran os, hvis vi skal fastholde eller forbedre den placering vi har nu. Der er lang vej endnu til en tilfredsstillende sæson, og selvom vi er glade for det vi har opnået indtil nu, så venter en hård tid forude hvor vi fortsat skal være sultne efter point, siger cheftræneren.

Flere spillere har løftet niveauet

En flyvende hollænder, en A-landsholds debutant og en 1. divisions spiller som har taget Holstebro med storm. Pether Krautmeyer har en særlig ros til flere spillere efter sæsonens første 14 kampe.

– Hvis man kigger på individuelle præstationer, så har Inger Smits, Mathilde Hylleberg, Lærke Christensen, Kaja Kamp og Hanne Nielsen nok været de mest fremtrædende spillere hidtil i denne sæson. Inger Smits var en hamrende vigtig profil for os i starten af sæsonen, hvor hun nærmest ikke satte en fod forkert og viste vejen for holdet. En anden spiller man ikke kommer uden om er, Mathilde Hylleberg, som har været inde i en rivende udvikling, der nu er blevet belønnet med en debut på A-landsholdet som blot 19-årig. Lærke Christensen har også taget et stort skridt i hendes personlige udvikling, som DHF nu også har lagt mærke til. Samtidig vil jeg sende en særlig ros til Kaja Kamp, som kom til klubben i sommer fra 1. division. Det er en imponerende udvikling hun har taget på så kort tid, hvor hun virkelig har bevist at hun er en ligaspiller. Sidst men ikke mindst har Hanne Nielsen haft et stærkt comeback, hvor hun med hendes rutine og kvaliteter har været med til at løfte vores forsvarsspil, slutter Pether Krautmeyer.

Den næste kamp for TTH Holstebro i HTH Ligaen er den 5. januar mod Skanderborg Håndbold på udebane.

Brinks box
Brinks box