Kommerciel sponsoraftale blev til et stærkt venskab

Af Louise Boo Jespersen

Ejeren af Restaurant SPRØD, Aytac Akkaya, og højrefløjen fra TTH, Kasper Kildelund. – Det er opskriften på et stærkt makkerpar. For udover en personlig sponsoraftale mellem en virksomhed og en spiller, har Aytac og Kasper udviklet et særligt venskab med alt fra lange gåture til en helt speciel pizza.

Ingredienser: Tag en ejer af en nyligt åbnet restaurant (SPRØD) og en nyligt ankommet håndboldspiller (Kasper Kildelund). Sådan startede det hele for to år siden.

Lad retten simre et stykke tid. – Tilføj da nogle fritidshobbyer og en personlig sponsoraftale.

Nogenlunde sådan lyder opskriften på en succes. Både på det kommercielle plan gennem en sponsoraftale, men også på det personlige plan. For Aytac Akkaya fra restaurant SPRØD og TTH-fløjen Kasper Kildelund er gennem årene blevet rigtig gode venner.

Især 3 ting udspringer af venskabet:

  1. Maddage, gåture og en masse kaffe
  2. Gensidige win-win fordele
  3. Kildelund Special Pizza

1. Maddage, gåture og en masse kaffe

Ligesom mange andre venner, tilbringer Aytac og Kasper meget tid sammen. De bor endda i samme bygning som over- og underbo. Og til dagligt nyder de begge godt af afslappende dagligdagshobbyer.

”Vi drikker meget kaffe og går ture”.

Aytac tilkendegiver, at det måske kan lyde kedeligt, men at det i virkeligheden er meget hyggeligt. Og når der skal lidt ekstra krydderi på hverdagen, går de til koncerter eller holder madklub med andre TTH-spillere og tjenere fra SPRØD.

Hverken Aytac eller Kasper er efter egne udsagn specielt gode til at lave mad. Men det er heller ikke så vigtigt. Det sociale er i centrum, og i ny og næ går der også fusionskøkken i madlavningen, når TTH-backen, Viktor Östlund, serverer sin svenske version af kjötboller.

2. Gensidige win-win fordele

Gennem de sidste to år har Aytac og Kasper fået ekstra gevinster med i bagagen. Vel at mærke gevinster, de ikke havde fået, hvis ikke de havde kendt hinanden.

For Kasper, der oprindelig kommer fra Fyn, handler det om netværk.

”Jeg kender ikke så mange i byen. Det gør Aytac, så det har været rigtig godt”.

Omvendt har Aytac også fået udvidet sit netværk. Selvom han kun kan se sig selv som personlig sponsor for Kasper, har han gennem Kasper fået flere gode håndboldvenner fra TTH-holdet.

Derudover nævner Aytac også selve håndbolden som en fordel ved venskabet. Før mødet med Kasper vidste han ingenting om håndbold. Nu ser han næsten alle TTHs hjemmekampe og er en af de fans, der kommer med tilråb fra tribunerne. Han er heller ikke bleg for at fortælle spillerne, om de har spillet en god eller knap så god kamp.

Håndbolden har altså sat sit tydelige præg, og Aytac er da også blevet lokket med til træning.

“Enten rammer jeg fødderne eller skyder 6 meter over. Jeg var også ude at spille én gang, og så havde jeg albueskade i 3-4 uger. Jeg kan ikke spille med harpiks”

3. Kildelund Special Pizza

Som et symbol på deres venskab, er der snart en Kildelund Special at finde på menukortet hos SPRØD.

Kasper forholder sig meget ydmygt til situationen og lægger vægt på en allround pizza.

”Så må det jo være pizzafyld, som så mange som muligt kan lide”.

Aytac derimod er mere strategisk og ser allerede et business koncept blandet med velgørenhed. Overskuddet for hver solgt pizza skal gå til TTH Fanklub og TTH Dragons som støtte til deres fanaktiviteter.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.