Kommandør af en gammel dame

Regimentet ønsker stort tillykke til PL T.R, Jensen, PL B.M. Jensen, PL M.K. Paaske, PL N.U.H. Thorstensen og OS M.K.M. Æbelø. Her flankeret af chefen for panserbataljonen OL Møller-Pedersen, SSG. S.E. Olesen, kursusleder SSG Alf Rask, OKS-1 J.M.E. Nielsen, næstkommanderende i S7 KN M. Kappel, OS B. Aabo og chef for 2. brigade brigadegeneral Gunner Arpe Nielsen.
Efter 15 ugers intens uddannelse – og dannelse – kan kursisterne nu kalde sig kampvognskommandører.

For enden af vejen… er der er en endnu bredere, og endnu længere vej. En vej der snor sig endnu mere og er endnu mere op ad bakke. Så selvom kursisterne, på Dragonkasernens første kampvognskommandørkursus nu kan kalde sig certificerede kampvognskommandører, så er den viden de har erhvervet sig, ikke lagret på rygraden endnu. Som chefen for Panserbataljonen, oberstløjtnant J. Møller-Pedersen, sagde i sin tale:

”I blev i sidste uge certificerede, og tillykke med det. I har igennem de sidste mere end tre måneder været igennem et stort pensum, både med procedurer og udenadslære. Men det er nu I skal til at vedligeholde færdighederne med samme grundighed, både i køredragt og kedeldragt. Leopard 2A5 er en gammel dame, og hun kan godt blive vred, hvis hun ikke bliver passet ordentligt på. 
I har lært det hele på den gamle måde. Vi er rigide, men det betyder at vi til enhver tid kan udskifte kører, skytte og hjælper, og procedurerne vil altid være de samme. Det sætter dig i stand til at køre og kæmpe på kamppladsen.”

Til overrækkelsen af diplomer havde Panserbataljonen fået besøg af brigadegeneral Gunner Arpe Nielsen der er chef for 2. brigade. Han sagde: ”Der er ikke noget der er typisk mere, men jeg kan se I har gode folk bag jer. Nu er der kun en vej for jer, og det er opad. Fasthold det, I er ved at bygge op, så bliver det her helt fantastisk.

  

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box