Kom tættere på nykøbet: Kay Smits

 Af Morten Toft

21-årige Kay Smits fra Holland, blev for nyligt præsenteret som ny spiller i TTH Holstebro på en 2-årig kontrakt. Den 186 cm. høje højre back kommer til klubben i et skifte fra den tyske 2. bundesliga klub Wilhelmshaven, hvor han har scoret 240 mål i 30 kampe. Her i artiklen kan du lære endnu mere om Kay, og hvordan han ser frem til skiftet til TTH.

Hvordan er dit kendskab til TTH Holstebro?

For 2 år siden mødte jeg TTH Holstebro i EHF Cuppen med min tidligere klub, og jeg kan tydeligt huske kampen. Jeg var imponeret over TTH´s måde at spille på, især fordi den minder så meget om den måde jeg ønsker at spille. Mit første møde med Gråkjær Arena er også noget jeg sagtens kan huske, det er en fed håndboldarena, og jeg glæder mig meget til at spille i den igen.

Hvordan ser du på skiftet til TTH Holstebro?

På alle måder er det her skifte et step op i min karriere. TTH er en langt større klub end der hvor jeg kommer fra, og man kan tydeligt mærke at både holdet, trænerteamet og hele teamet bag holdet er større og mere professionelt. Så det setup ser jeg meget frem til at blive en del af, og så håber jeg naturligvis at jeg kan bidrage til, at klubben får succes, ligesom jeg håber, at jeg kan udvikle mig yderligere som spiller og person.

Hvad vil du sige er din største styrke?

Jeg er jo ikke den største back spiller med min 186 cm. så jeg er ikke den som stiger op og banker den ind langt ude fra. Min styrke er mere at komme tæt på forsvaret, hvor jeg kan bruge min fart og fysisk til at udfordre mand mod mand. Samtidig er jeg bedst når der er fart i spillet og alt foregår i et højt tempo.

Nu oplevede du jo sæsonafslutningen i Gråkjær Arena, hvordan var det at se kampen?

Det var fedt at se kampen, selv om den ikke havde betydning rent pointmæssigt. Niveauet var højt, og så var det meget positivt at se den måde de spillede på, det er en spillestil som passer mig helt perfekt.

Hvad er dit kendskab til Danmark og hvordan ser du frem til at flytte hertil?

Jeg har ikke det store kendskab til Danmark, men da jeg var med til sæsonafslutningen mod Århus, lagde jeg mærke til interaktionen mellem spillerne og fans. Det virkede så naturligt, og alle var meget imødekommende og åbne – det virkede bestemt som en kultur der er nem at føle sig hjemme i, men sproget bliver dog en hård udfordring i starten, slutter Kay Smits.

Gaardhøje 300x250 ny
Espersen box