KOM OG SMAG PÅ VESTJYLLAND

Fredag 1. sept. fra kl. 15.00 & lørdag 2. sept. fra kl. 11.00 på centertorvet

Vestjyske specialiteter er på menuen, når Nørreport Centret inviterer til fødevaremarked i anledning af Smagfulde dage på Toppen. Smag blandt andet på kager, and, bison, krydderier, pesto og masser af andre lækkerier

Nørreport Centret bliver smagfuldt – helt bogstaveligt – når fire vestjyske fødevareproducenter i anledning af Smagfulde dage stiller op til fødevaremarked på Centertorvet fredag og lørdag.

Menuen er ganske enkelt vestjyske råvarer og specialiteter, så gæster du centret kan du både smage på specialiteterne og købe lækkerierne med hjem.

En af udstillerne er Baking Sins by Lea, hvor du kan smage på og købe lækre cupcakes eller se udstillingen og få inspiration. 

– Ud over mine cupcakes vil jeg gerne vise lidt af det, jeg kan. Blandt andet tager jeg en klassisk bryllupskage med, lige som jeg har demo-kager, som kan inspirere til eksempelvis barnedåben, siger Lea Cesar, der synes, det er utrolig hyggeligt at komme til marked og møde folk. 

– Jeg åbnede butikken sidste år i april, så jeg har behov for at komme ud og vise folk, hvad jeg kan. Fødevaremarkedet i Nørreport Centret var en oplagt mulighed, siger hun.

Selvom hun først åbnede butikken i foråret 2016 har hun i mange år stået for fantasifulde og fantastiske kager. 

– Men i begyndelsen var det mest bare til familie og venner, siger hun med et smil.

Masser af krydderier

Vestjyske Delikatesser er en anden af udstillerne på markedet, hvor de åbner en stand med massevis af forskellige krydderier, krydderiblandinger, pesto, kryddersalte, olier og sennep.

– Du kan selvfølgelig købe produkterne, men du kan også komme og blive inspireret, smage forskellige slags dip baseret på vores produkter, eller blot få en snak. Vi synes, det er enormt hyggeligt og givende at tale med kunderne, siger Sonja Mose.

– Dels er det god reklame for os selv. Men det er også rart at få tilbagemeldinger fra kunderne. Gode idéer og tips til, hvordan man bruger krydderier går jo begge veje, siger hun.

Nye produkter fra Dansk and

Jyske Råvarer og Dansk And vil også være at finde på markedet, og her glæder Martin Daasbjerg sig til at få lov at vise et par dugfriske nyheder.

– Vi kommer med små confiterede høns og confiterede andelår. Det er to helt nye produkter, og vi er både stolte over og glade for, at vi kan producere begge nye produkter inden for vores egne fire vægge, siger Martin Daasbjerg. Ud over de to nyheder kommer Dansk And også med forstegte andelår og confit på andebryst. Og der vil være både smagsprøver og produkter til at købe med hjem.

– Vi hører jo til i Holstebro, så det betyder noget for os at komme og vise flaget, vise hvad vi kan og at det går godt, siger Martin Daasbjerg.

Den sidste udstiller på fødevaremarkedet er Nørre Kærgård Bison, som stiller op med smagsprøver på bisonkød, lige som du naturligvis også her kan købe produkterne med hjem.

Så der bliver masser af inspiration at hente, mad at smage og specialiteter at tage med hjem, når fødevaremarkedet er åbent. 

Kayas Pizza box