Kaffe og musiktalenter

Elever fra OrkesterEfterskolen deltager musikalsk i arrangementet på museerne.

Charlotte Borchorst Faurschou, OrkesterEfterskolen, fortæller om de unge og den klassiske musik til museums-arrangement

Holstebro har en række markante talentuddannelser for unge på kulturområdet. Én af dem er OrkesterEfterskolen, som startede i 2004.  Som den eneste efterskole i Danmark er det her den klassiske musik og folkemusikken, der er omdrejningspunktet for elevernes liv og skolens undervisning.

Søndag den 3. februar kl. 14 har Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum inviteret skolens initiativtager og leder Charlotte Borchorst Faurschou til museumskaffe og til en uformel snak om skolen, idéerne bag, den klassiske musik og de unge, og skolens rolle i de store symfoniorkestres fødekæde.

Charlotte Borchorst Faurschou har også lovet, at hun tager nogle af skolens elever med, som kan give prøver på deres kunnen. Eleverne vil spille det program, som de skal spille, når de om kort tid skal søge om optagelse på MGK i Holstebro. Koncerten vil vare ca. 45 minutter.

Nyt initiativ

Museumskaffe er et nyt initiativ, som Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum har taget i samarbejde med Museumscaféen i forbindelse med åbningen af det nye fælles indgangsparti. Den første søndag i hver måned inviteres en person, der ved noget om et emne, som falder uden for det, museerne normalt beskæftiger sig med. Museumscaféen serverer kaffe og kage.

Hvis man gerne vil kombinere museumskaffen med et museumsbesøg, kan man ankomme allerede kl. 11.30, hvor kunstformidler Peter Haarby viser om på Kunstmuseet. Ved omvisningen vil man kunne høre om nogle af de enkeltsamlinger, som indgår i Holstebro Kunstmuseums samling. Omvisningen er gratis, men der betales normal entre til museet.

Fakta

  • Hvad: Museumskaffe og unge musiktalenter med Charlotte Borchorst Faurschou
  • Hvornår: Søndag den 3. februar kl. 14
  • Hvor: Museumscaféen, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
  • Pris: 95 kr.
Kayas Pizza box