Jydske Dragonregiment: Krummer i bilen

De pårørende til soldater på Resolute Support hold 10 var lørdag til midtvejsarrangement på Dragonkasernen

Når manden er ude spiser konen i bilen, eller hvordan var det nu det var… Hvis det ikke er noget man plejer at måtte, kan det alligevel være rart at kunne hygge lidt med morgenmaden i bilen når nu soldaten er langt væk. Der er mange krav til de pårørende – de skal ikke bare passe hus og børn mens soldaten er væk. De skal også passe på soldaten, passe på hvor meget de ”læsser af” mens de er et sted, hvor de ikke kan gøre ret meget ved det. Og nogen gange skal de passe ind i omverdenens opfattelse af ”hvor synd det er for dem”. Men det er ikke altid sådan det er. Det kan være en rigtig god (og hård selvfølgelig) oplevelse for alle parter, når soldaten er væk. De pårørende vil ikke ynkes. Selvom der kan være dage hvor det er virkelig træls.

De pårørende fik til midtvejsarrangementet orientering ved socialrådgiveren fra Veterancentret der opfordrede til forventningsafstemning, Familienetværket der opfordrede til at købe lidt nyt tøj 😉 og Veteranstøtten der opfordrede til sommerlejr og VIMS’erne der var klar på en masse snak og hygge.

Desuden fik de set videoer soldaterne havde lavet til dem. Den ene var forholdsvis seriøs, og viste hvad de arbejder med dernede, og der var en stille respekt og savn til dem man kender. Den anden var ikke helt så seriøs, og latteren bølgede under hele videoen gennem auditoriet.

De første soldater kommer snart hjem på leave. Og så er det måske slut med at spise boller i bilen?

Brinks box
Brinks box