Jydske Dragonregiment: Kampmiljø i Oksbøl

1. kampvognseskadron (Niels Kjeldsen) deltog i denne uge på missionsorienteret uddannelse i Oksbøl.

Af presse- og informationsbefalingsmand
oversergent T. Anker

I denne uge var redaktionen kørt langt ud på heden i Oksbøl, for bl.a. at overvære artilleribeskydning og over- og forbiskydning.

1. kampvognseskadron står pr. 1. januar 2018 i 30 dages beredskab, til at blive udsendt på mission. Eskadronen skulle i den forbindelse deltage i missionsorienteret uddannelse, for at honorere nogle af de kvalifikationer der kræves på en mission.

Over- og forbiskydning foregik ved at eskadronen først blev placeret på en linje ude i terrænet og dernæst bag en vold. Så lå der skytter med forskellige våbentyper og kaliber placeret på 300, 600 og 800 meters afstande ude i terrænet. Skytterne skød både enkeltskud og salver af sted, derved skulle soldaterne lære at lytte og vurdere afstanden til fjenden.

Ved artilleribeskydningen modtog soldaterne først en orientering inden eskadronen blev placeres i et shelter, derefter blev der også sprængt granater i forskellige størrelser og på forskellige afstande og derved at lytte og vurdere afstande. Afslutningsvis fik soldaterne forevist ødelæggelserne udenfor shelteret efter sprængningerne.

Over og forbiskydning

Brinks box
Noojins boks alm.