Jac Karlsson om EHF-kvartfinale: “Publikum vil hade os”

Foto: Alex Paulsen

Af Nanna Gantriis Mortensen

Fredag drager TTHs herrer mod Györ i Ungarn for at spille returkamp i EHF Cup’en. Her skal holdet fra Holstebro forsøge at tage den samlede sejr i en ungarsk heksekedel.

Det krævede i sandhed blod, sved og tårer, da TTH i sidste weekend vandt første kvartfinaleopgør over Grundfos Tatabánya hjemme i Gråkjær Arena med cifrene 29-24. Bagspilleren, Jac Karlsson, kunne nemlig tage et flækket øjenbryn med sig hjem fra arenaen, efter han stødte sammen med en modstander i kampens 2. halvleg.

Det var dog ikke værre, end finnen sagtens kunne finde et par ord om lørdagens forestående returkamp:

– De som har prøvet at spille i Ungarn, og i Østeuropa generelt, ved, at det ikke er nogen let opgave. Vi kommer derned som udebanehold, og publikum hader os. Måske smider de sågar mønter efter os – det har vi prøvet før.

Udsigterne til massiv modstand på lægterne skræmmer dog ikke Karlsson; tværtimod:

– Jeg synes, det er sjovt med sådanne kampe. Det er mega fedt at spille i en kulisse, hvor Tatabánya potentielt har 6.000 fans i ryggen. Det giver kampen et ekstra pift.

 

Fem mål er vel nok

Sådan vil mange håndboldfans nok tænke inden returkampen i Ungarn lørdag eftermiddag. Men spørger man Jac Karlsson er dette langt fra nok:

– Havde vi vundet med 10 mål, ville det heller ikke være nogen nem kamp på lørdag. Vi har før set, hvordan hold kan smide det hele væk på få minutter, når de møder hold som Tatabánya på udebane.

Men løsningen er klar:

– Vi skal have arbejdshandskerne på, spille med fuld koncentration og spille med et højt tempo, så vi kan køre dem trætte.

Skal det lykkes TTH Holstebro at avancere til det store Final4-stævne i Kiel kræver det, at holdet snupper den samlede sejr over Grundfos Tatabánya. Dermed skal holdet enten vinde kampen i Ungarn, eller ”nøjes” med at tabe med 5 mål. Dette er dog ikke en løsning for Karlsson:

– Vi går ind til hver kamp for at vinde. Det gælder også, når vi går på banen i Györ.

Kampen kan ses på TV3 Sport eller ehftv.com med kampstart klokken 16.00 dansk tid

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.