Ingen hjælp til TTH Holstebro

TTH Holstebro har fået nej fra udvalget for Professionel Håndbold på klubbens ansøgning om at flytte klubbens 5. og 6. spillerunde i DM-slutspillet.

Når TTH Holstebros ligaherrehold den 17.-18. maj skal deltage i Europas næststørste klubturnering i herrehåndbold – AKQUINET EHF Cup Finals i Kiel med 10.000 tilskuere og en præmiesum på 185.000 Euro, så bliver dette under meget svære sportslige betingelser for klubben.

Westerholm og Co. får indiskutabelt en langt dårlige sportslig forberedelse i forhold til konkurrenterne inden det prestigefyldte Final4-stævne.

TTH Holstebro spiller DM-slutspil både den 12. og 15. maj, og EHF Final4 stævnet den 17. og 18. maj. Det betyder 4 topkampe på kun 7 dage.
De øvrige deltagere i EHF Final4 stævnet, topklubberne FC Porto, THW Kiel og Fuchse Berlin spiller deres sidste klubkamp inden Final4 stævnet henholdsvis den 11. og 12. maj.

Hos TTH Holstebro er der stor skuffelse over de svære betingelser

– Jeg er på dansk håndbolds vegne meget ked af at det ikke er lykkedes, at finde en god sportslig løsning på vores ansøgning om kampflytning. Det der bydes spillerne er helt urimeligt, og jeg tror ikke vi kan finde en lignende situation indenfor tophåndbold med så tæt program. Vi har i hele denne sæson i den danske liga efterlevet et hensyn til alle de danske klubber, som har deltaget i de europæiske turneringer, ved at give holdene en hviledag og en rejsedag mellem ligakamp og europæiske kampe, og nu hvor vi så har et dansk hold, der går hele vejen til Final4 stævnet – så kan vi ikke efterleve dette kriterium mere. Det er vi som klub meget skuffet over. Vi får nu tre kampe og en rejsedag på fire dage, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

– For at gøre det endnu værre, så har EHF meddelt os at vi skal ankomme til Kiel den 16. maj kl. 11.30, da vi som deltagere i Final4, er forpligtet til at skulle stille op til diverse events og pressearrangementer før kampdagen, og dette stopper først kl. 21.00.
Det betyder at vi som klub skal stille op i Kiel under 12 timer efter vores forhåbentligt afgørende DM-slutspilskamp i Aalborg dagen før. Vi havde derfor ønsket at få vores sidste DM-slutspilskamp afviklet den 14. maj, så vi netop kunne få en hviledag inden vi skulle rejse til Kiel, slutter John Mikkelsen.

Årsagen til det tætte program mellem DM-slutspillet og EHF Final4 stævnet i Kiel, skyldes at EHF har flyttet stævnet til at begynde fredag fremfor normalt lørdag. Denne info har ingen i dansk håndbold opdaget indtil TTH Holstebro opdagede dette i forbindelse med den første EHF-kvartfinale kamp.

– Vi håber for alle klubber at dette ikke sker igen, og at vi sammen fremover kan undgå lignende sager. Vi vil nu forsøge at få det bedste ud af vores europæiske succes. Denne deltagelse, er en af klubbens top 3 største europæiske triumfer, og denne gang møder vi europæiske storklubber. Vores møde med THW Kiel i semifinalen den 17. maj i Sparekassen-Arena i Kiel – foran 10.000 tilskuere – bliver til dato vores allerstørste sportslige opgave og en stor oplevelse for alle i og omkring klubben. Vi håber derfor at vi kommer godt igennem den kommende periode med spændende DM-slutspilskampe, således vi på bedste vis kan repræsentere Danmark. Vi er stolte over at skulle deltage i et stort europæisk finale-stævne, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

Kayas Pizza box