I Holstebro får du hele historien

Foto fra tidligere års Lokale Fortællinger i gågaden i Holstebro

Igen i år har turister og gæster mulighed for at få en helt speciel oplevelse på ferien i Holstebro-området, hvor aktører inviterer til Lokale Fortællinger.

Limfjordslandet er et sandt skatkammer af gode fortællinger. Igen i år er der arrangeret Lokale Fortællinger på Holstebro-egnen, hvor der er garanti for en unik og interessant oplevelse for hele familien.

I centrum af Holstebro kan du komme med på en anderledes kunsttur. Tag med den lokale og topengagerede kunstformidler Peter Haarby rundt til kunsten i byen – på cykel! På den ca. 12 km lange cykeltur besøges kunstværker, der overrasker og undrer. Også i selskab med Kulturvægterne eller Holstebro Kommunes guidekorps kan du komme tæt på kunsten i kulturbyen Holstebro.

Tæt på Vemb kan du komme med på guidede rundvisninger i interessante bygninger på den gamle herregård Nørre Vosborg og ved Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle. Og i Ulfborg kan motorglade børn og voksne dykke ned i nostalgien hos VW Retro Museum.

Autentiske oplevelser for hele familien

En unik oplevelse for hele familien er det også at besøge bondegården Ledgaard i Husby. Her får børnene en tur i traktoren, hvorefter de klapper og hilser på dyrene i staldene og på marken. På Det Gamle Postkontor i Holstebro står postmændene klar med stempler og historier fra postens verden.

På Strandingsmuseum St. George i Thorsminde fortælles historien om skibsforlis på det barske Vesterhav, og børnene kan selv få lov at opleve, hvordan det var at være skibsdreng!

Hos Sevel Kro står krofatter Hans Kurt klar til at tage imod gæster og fortælle om kroens historie. Og hos Flamingo Naturpark ved Vemb kan turisterne nyde blomsternes duften i den fine have og få en fortælling om haven, Kim Larsens tilknytning til stedet og meget mere.

– Vi er glade for at kunne give vores gæster en helt særlig oplevelse med hjem i kufferten. De entusiastiske fortællere vil med garanti give turisterne autentiske og specielle oplevelser, som mange er på udkig efter i ferien, siger Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Lokale Fortællinger er et tilbagevendende initiativ, som arrangeres på tværs af kommunerne i Partnerskabet Enjoy Limfjorden: Holstebro, Struer, Lemvig, Skive og Morsø. Fortællingerne har fokus på egnens skatkammer af fødevarer, kulturhistorie og natur.

Besøg VisitHolstebros hjemmeside for nærmere info og tilmelding.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.