Hospitalsenheden Vest: Nu kommer Legeheltene til Herning

Billede af Legehelten Stefanie

For et barn betyder en indlæggelse ofte masser af ventetid og meget lidt fysisk aktivitet. Men nu kan børnene på afdelingen for Børn og Unge i Herning glæde sig til et aktivt afbræk i hverdagen. Fra onsdag den 3. oktober kan de nemlig komme til at lege med en vaskeægte helt.

 

Skumpuder, bolde og legetøj af forskellig slags bliver stillet frem på Børn og Unge i Herning i morgen. Da er det nemlig første gang afdelingen får besøg af en vaskeægte legehelt, og så er det tid til fysisk leg og sjov for de alvorligt syge børn, der er indlagt på afdelingen.

Det er første gang Legehelten kommer på besøg på Hospitalsenheden Vest, og fremover vil helten komme på besøg hver onsdag mellem 9,30 og 14. Det er noget, personalet på Børn og Unge håber, vil skabe glæde i mange af de meget syge børns hverdag.

– Vi har sagt ja tak til Legeheltene, fordi vi ved, at det er vigtigt for børnene at blive aktiveret fysisk og få en pause fra den sygdom, de står midt i. Det er dog ikke noget, vi har personale til at arrangere, og derfor synes vi at Legeheltene er et fantastisk tilbud, siger Marianne Bækager, der er ledende oversygeplejerske på Børn og Unge.

Legeheltene er et initiativ som Børneulykkesfonden har lanceret. Det så første gang dagens lys i april 2017, hvor Legeheltene fik sin gang på H.C. Andersen Børnehospital i Odense for at aktivere de sygdomsramte børn gennem leg og bevægelse. Siden har der været stor efterspørgsel på udvidelse af Legeheltene, som nu både leger på Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital, Herlev Hospital og Hvidovre Hospital. Og nu starter Legeheltene altså også op på afdelingen for Børn og Unge i Herning.

– Vi har oplevet stor opbakning til projektet fra både personale, forældre og ikke mindst børnene. Vi er derfor rigtig glade for, at vi nu kan udvide, så endnu flere børn får gavn af Legeheltene, siger Generalsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

 

Stefanie er god til at lege

Den nye Legehelt på Hospitalsenheden Vest hedder Stefanie og er uddannet fysioterapeut. Hendes opgave som Legehelt er at fokusere på at stimulere og udvikle børnenes motorik gennem bevægelsesaktiviteter tilpasset det enkelte barn, så alle børn kan være med.

Derfor vil hun holde bevægelsesaktiviteter på fællesarealerne om formiddagen og besøge de børn, der ikke kan komme ud af hospitalssengen, på deres stue om eftermiddagen.

– Mit mål er at give både børn og forældre et frirum fra hverdagen på sygehuset og for en stund få sygdommen på afstand. Hvor børn får lov til at være børn, fortæller hun.

 

Mere leg og bevægelse styrker børnene

En undersøgelse, foretaget af Børneulykkesfonden blandt indlagte børn og deres forældre, viser, at 69 % af de indlagte børn ønsker en mere aktiv hverdag med leg og bevægelse. Af samme årsag bliver initiativet positivt modtaget på Hospitalsenheden Vest:

– Legeheltene kommer både med en faglighed og en erfaring fra andre steder, som vi kan bruge til noget. Og så er det også vigtigt, at det er den samme Legehelt, der vil komme hos os hver uge. Over tid vil det betyde, at der kan opbygges nogle gode relationer imellem Legehelten og de børn, der er indlagt længe eller af flere gange, forklarer ledende oversygeplejerske på Børn og Unge, Marianne Bækager

Læs mere om Legeheltene her: www.legeheltene.dk/om-legeheltene/

Kayas Pizza box
Gaardhøje box 2019