Holstebromotorvejen bringer stor pendlerglæde allerede nu

Anne Marie Overgaard er glad for, at der er kommet motorvej et godt stykke af vejen mellem hjemme i Tjørring og arbejdspladsen i Holstebro. Foto: Vejdirektoratet
Hele Holstebromotorvejen åbner først i slutningen af september, men for Anne Marie Overgaard er der meget forbedring at hente i den motorvej, der allerede er åben. Hun sparer cirka 10 minutter mellem arbejdspladsen Arla i Holstebro og hjemmet i Tjørring.

​Den fulde gevinst af Holstebromotorvejen ser vi først 29. september, når de sidste cirka 15 kilometer motorvej mellem Tvis og Holstebro åbner.

Men pendlere mellem Holstebro og Herning-området har allerede siden efteråret kunne nyde godt af en langt bedre køreoplevelse til og fra arbejde.
I november 2017 åbnede Vejdirektoratet nemlig cirka 14 kilometer motorvej mellem Sinding og Tvis. Det stykke sluttede sig til Messemotorvejens cirka 10 kilometer, som åbnede tilbage i maj 2017.
Og begge strækninger kommer eksempelvis 51-årige Anne Marie Overgaard til gode. Hun bor i Tjørring lige uden for Herning og arbejder som kvalitets- og miljøchef i Arlas flødeost-afdeling i Holstebro. Det har hun gjort i 23 år, hvoraf hun har haft bopæl i Tjørring i de 17 år. Så hun kender turen.
”Jeg har cirka 35 kilometer til arbejde og har egentlig aldrig haft noget imod bilturen. Jeg har været vant til at køre bil fra en tidlig alder. Det er fint, at jeg lige mentalt kan lade op til arbejdet, når jeg sidder i bilen, og tænker på de ting, jeg skal nå. På samme måde er det også fint lige at få lukket dagen ned, mens jeg er på vej hjem den anden vej,” siger Anne Marie Overgaard.
Motorvej bedre end landevej
Turen på hovedlandevejen mellem Herning og Holstebro var dog ikke altid lige behagelig. Den sidste tid, inden at motorvejen op til Tvis åbnede, blev den faktisk gradvist dårligere, ifølge Anne Marie Overgaard.
”Især i de senere år har jeg kunnet mærke en forskel. Der er blevet mere trafik, og det er gået langsommere med at komme frem. Der er kommet en del flere lastbiler til, så jeg nogle gange har følt mig fanget som i en konvoj, hvor jeg bare kunne ligge bag en lastbil og følge trafikken. Det var helt umuligt at overhale, og jeg kører endda ofte på arbejde allerede klokken 5.30 og hjem igen ved 15.00-tiden, så det er før myldretiden. Hvis det gik godt, tog det mig 40 minutter hver vej, men det gik ofte skidt, og så kunne turen tagen op til en time,” siger Anne Marie Overgaard.
Hun blev derfor meget glad i slutningen af november sidste år, da motorvejen mellem Sinding og Tvis åbnede. Og er ikke blevet skuffet siden.
”Det er helt vildt, hvor meget jeg kan mærke det. På en motorvej er der ingen hasarderede opbremsninger, man skal holde øje med. Trafikken flyder bare fremad, og jeg slapper meget mere af. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg bare kan køre med hovedet under armen, men det hele glider bare bedre. Allerede nu sparer jeg cirka 10 minutter i rejsetid, så turen tager mig cirka en halv time, men tiden er ikke det vigtigste. Jeg går også op i sikkerheden, og den er bare meget bedre på en motorvej,” siger Anne Marie Overgaard.
Når hele Holstebromotorvejen åbner, anslår Vejdirektoratet, at man sparer cirka 15 minutter i rejsetid mellem Holstebro og Herning.
Vil med til fest
Holstebromotorvejen indvies 29. september med ministertale og snoreklip af ministeren, som Vejdirektoratet arrangerer. Samtidig står Holstebro Kommune for en stor byfest med bl.a. motionsløb og koncerter.
Et arrangement, som Anne Marie Overgaard glæder sig til.
”Det vil jeg da gerne være med til at fejre. Jeg synes, at der er god grund til at fejre, især for dem der bor i Holstebro. De får langt nemmere ved at køre på ferie sydpå, når de kan komme på motorvej med det samme. Det bliver også langt nemmere for dem at komme f. eks. til Aarhus. Det er noget, mine kolleger i Arla bliver glade for, da der ret ofte er møder i afdelingen i Aarhus. Folk, der bor i Holstebro, kan også fremover nemmere arbejde i Aarhus og pendle frem og tilbage,” siger Anne Marie Overgaard.

​​​

Kayas Pizza box