Holstebro-pige er finaleklar

Den 15-årige Alberte Holmegaard var blandt de otte solister, der blev udvalgt til finalen.

15-årig blokfløjte-elev viste sit store talent i den prestigefyldte musikkonkurrence “Øresunds solist”

Alberte Holmegaard fra det særlige musiktalentprogram MGK MidtVest på Holstebro Musikskole er blevet udvalgt til at være med i finalen i den prestigefyldte musikkonkurrence “Øresunds solist”.

I alt 56 unge strygere og blæsere i alderen 13 til 21 år var tilmeldt konkurrencen, der hvert år i januar foregår i København. Konkurrencen repræsenterer de dygtigste unge musikalske talenter i Danmark og er et vindue til det ypperste inden for klassisk musik, som den unge generation her i landet kan præstere i disse instrumentgrupper.

Den 15-årige Alberte Holmegaard var blandt de otte solister, der blev udvalgt til finalen – og det er et stort skulderklap.

Flot præstation

– Der er tale om en meget flot præstation, som vidner om et stort talent, fortæller pianist Thomas Tronhjem, der akkompagnerede Alberte ved konkurrencen.

De øvrige finaledeltagere er to violinister, en bratschist, en tværfløjtenist, en tubaist, en trompetist, en kontrabassist samt altså Alberte Holmegaard fra Holstebro på blokfløjte.

Konkurrencen afvikles hvert år sideløbende i Sverige, og de 16 finaledeltagere fra Sverige og Danmark mødes til en afsluttende konkurrence samt koncert i København søndag den 10. marts. De bedste af finaledeltagerne bliver præmieret.

Her kan du læse mere om “Øresunds solist”.

Kayas Pizza box