Holstebro Musikskole: OMKRING ET FLYGEL

Klaverfestival på Holstebro Musikskole er et eksempel på, at musikalske fællesskaber er vigtige for eleverne

Søndag den 26. marts kl. 11-15 har Holstebro Musikskole Klassisk Klaverfestival for musikskolelever i Region MidtVest.

Som klaverelev på en musikskole tilbringer man rigtig mange timer alene ved sit klaver. At spille klaver på et højt niveau kræver tid og fordybelse i øvelokalet.

– Derfor er det vigtigt, at vi som undervisere har øje for, hvordan vores elever kan indgå i fællesskaber omkring deres musik, fortæller Elisabeth Colding Sivertsen, der har taget initiativet til klaverfestivalen.

Festivalen holdes desuden for at give eleverne mulighed for at prøve et koncertprogram af. Noget, de har opøvet i forbindelse med optagelsesprøver, konkurrencer eller lignende. Men ikke mindst har festivalen det formål, at de kan få mulighed for at møde og høre andre unge, der spiller klassisk musik.

Sparring fra eksperter

Ved festivalen spiller deltagerne klassiske stykker. Deltagerne får ud over et deltagerbevis en mundtlig tilbagemelding ved pianist og klaverpædagog Martin Lysholm Jepsen fra Klaverskolen Gradus i Aarhus.

Således er festivalen anderledes og muligvis endnu mere relevant for eleverne end en deltagelse i en konkurrence. De får ikke blot en ”pris”, men en personlig vurdering af deres spil og vejledning til, hvordan de arbejder videre med det.

Klavereleverne kommer fra musikskolerne i Holstebro, Viborg, Struer og Århus.

Åben for publikum

Dagen begynder kl 11.00 med en solokoncert med Elisabeth Colding Sivertsen, som er pianist og klaverlærer på Holstebro Musikskole. Elisabeth er uddannet fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium og vil til koncerten spille musik af Bach, Mozart og Rachmaninov.

Klokken 12.30-15.00 er der elevkoncert. Ved begge koncerter er der åbent for publikum, og der er gratis entré.

– Vi håber, der er interesse og opbakning for klaverfestivalen. Og jeg vil opfordre forældre og elever i musikskolen samt alle musikinteresserede til at kigge forbi og se, hvordan vi arbejder med klaverundervisningen og opleve skøn klassik klavermusik, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply