HOLSTEBRO KOMMUNE: KULTURLIVET GÅR OFF ROAD

Holstebro Kommune spiller ind med 11 anderledes kulturelle oplevelser under Kulturfestivalen Off Road

Så er det nu. Den største kulturfestival nogensinde i Midt- og Vestjylland vil i de kommende uger oversvømme landsdelen med banebrydende kulturelle oplevelser, og 11 af dem vil udspille sig i Holstebro Kommune.

Kulturfestivalen Off Road er skabt af landets stærkeste kultur-netværk – Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland – og er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Festivalen åbner med et spektakulært show i Herning tirsdag den 11. april og varer frem til lørdag den 6. maj, når Skive er vært for en stor afslutningsevent.

Ind imellem har kultur-netværkets 71 kulturinstitutioner og kommunerne Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande planlagt over 60 forskelligartede oplevelser. De tager alle afsæt i temaet ”Off Road” og vil derfor føre de besøgende på afveje…

De lægger ud

I Holstebro Kommune lægger bl.a. Holstebro Kunstmuseum, Holstebro Museum og Frilandsmuseet Hjerl Hede stærkt ud med arrangementer, der er tilgængelige fra tirsdag den 11. april.

Kunstmuseet viser en udstilling af den anerkendte fotograf Lærke Posselt. Hun konfronterer os med mennesker, der træder uden for de traditionelle kønskategorier. Museet inviterer til den store særudstilling om luftarkæologi “Historien i Kornet”, hvor publikum næsten selv er luftfotoarkæologen. Og Hjerl Hede viser udstillingen ”Time, Site & Lore”, der sætter fokus på, hvad sker der, når fem kunstnere frit fortolker udvalgte museumsgenstande.

Man kan få en detaljeret oversigt over alle projekterne i Holstebro Kommune på kommunens hjemmeside, og på Kulturspot kan man se alt, hvad der sker i landsdelen under festivalen.

Løfter kulturen

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland vil løfte begrebet ”kultur” til et nyt niveau ved at gå nye veje: Mixe traditionelt teater, kunst, musik og kulturarv med sundhed, gastronomi, natur, teknologi og alle de midt- og vestjyske særpræg som fyrtårne, forladte huse, heder, skove og kyster.

Off Road er den fjerde kulturfestival i Midt- og Vestjylland: I 2005 var titlen ‘Vinden’, i 2009 hed festivalen ‘Mørket’, og i 2013 var overskriften ‘Bølgen’.

Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply