Holstebro Bibliotek: EN ENERGISK FORFATTER

Jens Blendstrup er både gæsteunderviser på Forfatterlinjen og oplæser op på Holstebro Bibliotek

NYHED FRA HOLSTEBRO BIBLIOTEK

Gæsteunderviser, forfatter og dramatiker Jens Blendstrup læser op på Holstebro Bibliotek onsdag den 13. december klokken 18.30.

– Blendstrup er en forfatter med en særlig energi. Man fornemmer i hans tekster, at her er en forfatter, der nyder at skrive og nyder at lege med sproget. Det smitter på flere niveauer. Vi har inviteret Jens Blendstrup, fordi vi tidligere på Forfatterlinjen har arbejdet med hans seneste udgivelse ”Havelågebogen”. Vi er meget privilegerede på Forfatterlinjen, at vi løbende bliver inspireret af de dygtigste forfattere i landet, siger leder af Forfatterlinjen Christoffer Boserup Skov om Jens Blendstrup og hans besøg.

Jens Blendstrup er gæsteunderviser på Forfatterlinjen denne dag. Eleverne skal bl.a. høre om hans arbejdsmetoder, når han skriver. Og hvilke problemer man kan støde på som forfatter, når overspringshandlingerne står i kø for at komme til. Jens Blendstrup vil også dele ud af sin erfaring om, hvor vigtigt det er at have et godt netværk, når man er forfatter, og hvordan man bryder igennem som forfatter.

På Dansk Talentakademi dyrker man – ud over sit talent – også det gode netværk. Her får man et stærkt og stort netværk inden for de forskellige kunstarter, som man kan trække på videre i sin kunstneriske karriere.

Gennembrud

Jens Blendstrup fik sit kunstneriske og kommercielle gennembrud med romanen ”Gud taler ud” fra 2004. Romanen er en selvbiografisk roman, hvor der fortælles om tilværelsen i parcelhuset i Risskov ud fra sønnens synspunkt: med faderen, Gud, i en absolut hovedrolle på godt og ondt.

Romanen har været sat op som teaterstykke på Husets Teater i København med Mads Wille i hovedrollen som den alkoholiserede far (kendt som Grev Ditmar i tv-serien Badehotellet). Senest er romanen blevet filmatiseret med Søren Malling i hovedrollen som faren og Lisa Nilsson som moren.

Jens Blendstrup har skrevet flere romaner, noveller, børnebøger og dramatik.

Det er gratis at deltage, og man møder bare op.

Billedtekst: Foto: Miklos Szasbo.

Fakta

  • Jens Blendstrup er født i 1968
  • Opvokset i Risskov ved Aarhus
  • Debuterede i 1994 med novellesamlingen ”Mennesker i en mistbænk”
  • ”Gud taler ud” udkom i 2004
  • Er medlem af Frodegruppen40
  • Er gift og har to børn
Kayas Pizza box
Kayas Pizza box