Holstebro Bibliotek: DEN RØDE TRÅD

Strikkecaféer er blevet populære, og nu viser Holstebro Bibliotek strikkeudstilling med bestemt tema

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO BIBLIOTEK

Fra fredag den 7. april og frem til onsdag den 3. maj har alle mulighed for at se strikkeudstillingen ”Den Røde Tråd” på Holstebro Bibliotek.

Det er foreningen ”Seriøs Strik … for sjov” og dens medlemmer, der står bag, og som har bidraget med de udstillede værker.

Ifølge foreningen er det afgørende for medlemmerne, at det er sjovt at strikke, og at det giver tilfredsstillelse at skabe noget med hænderne, der kan bruges bagefter. Det er ikke så vigtigt, om det er en karklud eller en trøje. Samtidig handler det om at være en del af et fællesskab og at sætte nye mål for det næste strikkeprojekt.

Strik rødt

”Den Røde Tråd” kan tages meget bogstaveligt, når det har med strik og garn at gøre. Det kan også forstås som noget, der binder en helhed sammen. I dette tilfælde skulle der være noget rødt i det strikkede, men ellers har det været op til den enkelte at være kreativ og få afprøvet sine idéer.

– Det har været sjovt at få denne udfordring, fordi jeg er blevet tvunget til at gøre noget, jeg ikke plejer. F.eks. strikker jeg normalt aldrig med rødt. Lige umiddelbart kan det virke svært at komme i gang med den stillede opgave. Men da jeg først fik hul på det, og idéerne kom, blev det rigtigt sjovt, og jeg er blevet ganske tilfreds med resultatet, fortæller medlem Mette Müller.

Strikkecaféer hitter

Det er blevet populært at strikke, og på biblioteker landet over mødes strikkeglade borgere og finder fællesskab og inspiration i lokale strikkecaféer.

På biblioteket i Ulfborg var der strikkecafé den 1. marts og igen d. 5. april og 3. maj mødes borgere for at strikke løs. På Holstebro Bibliotek er der strikkecafé i forbindelse med vandreudstillingen ”Den Røde Tråd”.

Det foregår mandag den 10. april og søndag den 23. april. Se mere om strikkecaféer og arrangementer på bibliotekets hjemmeside og på hjemmesiden for ”Seriøs Strik … for sjov”.

Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply