Har du overvejet at få et kæledyr? Læs med

Dette indhold er sponseret

Der kan være mange gode grunde til, at du overvejer at få et nyt kæledyr, men det kan altid være lidt bekymrende at tage et ansvar for et helt andet levende væsen.

 

Der skal derfor mange tanker bag det, og det er måske i den fase, hvor du er nu. Dine børn plager måske om et kæledyr, men du er usikker på, hvilket slags kæledyr det skal være, og hvad dine børn også selv kan hjælpe med.

 

De skal selvfølgelig ikke være ansvarlige for kæledyret, da det aldrig kan være deres ansvar, men de kan hjælpe til med diverse opgaver, der også lærer dem en del af den proces. Men hvilke muligheder har du for kæledyr, og hvad er godt at huske?

 

Nemme kæledyr

Du tænker måske hurtigt på en kat eller hund, når du tænker på et nyt kæledyr. Du tænker på begge dyr, der kræver meget, og det kan være derfor, at du synes, at tanken om et kæledyr giver dig mange opgaver. Men det behøver ikke at være sådan. Selvfølgelig kræver alle dyr i hjemmet en omsorg, og der skal tages af dem, men der er andre dyr, der ikke kræver helt lige så meget.

 

Det kan være et dyr som et marsvin. Du kan nemt finde bur til marsvin de fleste steder, og så er den heller ikke dyr i drift. Herudover er det stadig et kæledyr, som dine børn kan løfte op og nusse osv. Den er dog mindre end en kat og hund, og den sidder i et bur, hvor I så kan tage den op, når den skal aktiveres.

 

Fisk

Fisk er selvfølgelig også et meget nemt kæledyr, og i kan have mange forskellige af dem, hvor det bliver utroligt flot at se på de mange farver. Det er også nemt at passe, og der bliver ikke et kæmpe område omkring, der er beskidt, fordi fiskene bare svømmer i vandet. Det kan være en fordel, hvis du ikke er så glad for, at der skal være enormt meget arbejde i at passe dem.

 

Dog er der naturligvis andre ulemper, der følger med. Det er blandt andet, at dine børn ikke bare lige kan tage dem op og sidde med dem. Det er mere et kæledyr, som de kan sidde og kigge på, men det er ikke et, som de kan lege med.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box