Hævner er SÅ sød: Final4, here we come …

Af Claus Sonne

Santander Cup

TTH Holstebro – Skjern Håndbold 32-21 (16-14)

Mål TTH: Jeppe Faurholt Hauskov 10, Magnus Bramming 7, Viktor Östlund 6, Simon Birkefeldt 3, Peter Balling 2, Vignir Svarvarsson 2, Jac Karlsson 1, Martin Hansen 1.

Mål Skjern: René Rasmussen 6, Markus Olsson 4, Anders Eggert 3, Bjarte Myrhol 3, Jonathan Stenbäcken 2, Jesper Konradsson 1, Kasper Søndergaard 1, Cornelius Kragh Aastrup 1.

 

Via nogle af de bedste 40 minutter, der vel er spillet i Gråkjær Arena spillede TTH’s herrer sig til Final4 med en knusende, overlegen og yderst velkommen 32-21 sejr over rivalerne fra Skjern Håndbold.

Resultatet er i sig selv vildt nok, men det bliver endnu vildere, når man tænker på, at TTH for tre uger siden tabte med netop 11 mål i Skjern i en ligakamp.

I kampens første 20 minutter så det da også ud til, at TTH ville få det svært. Skjern bragte sig foran med tre mål, 12-9, og senere 13-11 – men så skiftede kampen karakter i nærmest uhørt grad.

Pludselig ramte forsvaret en “guldåre”, der gav Torbjørn Bergerud så gode arbejdsbetingelser, at nordmanden pillede nærmest alt fra gæsterne. I den anden ende blev spillet skarpere, og især unge Jeppe Hsauskov var så skarp, at han kunne have snittet sit navn i halgulvet med en finger. Mere om ham senere.

Alt i alt betød kampens vending, at TTH kunne gå til pause foran 16-14 – og med et overtag rent spillemæssigt, der var større end de to mål indikerede.

Forskellen på de hvide og de grønne denne onsdag aften blev i den grad udkrystaliseret i de sidste 30 minutter, som Simon Gade i øvrigt indledte med at snuppe et straffekast fra Anders Eggert. TTH-forsvaret var ganske enkelt fremragende, og det var lige meget, hvad Skjern forsøgte sig med. Samtidig fandt Torbjørn Bergerud endnu et gear og leverede en pragtpræstation i sin skriggule målmandstrøje.

I den anden ende fik Jac Karlsson gang på gang sat spillet op til UG med det hele. Viktor Östlund var skarp fra venstre back, Jeppe Hauskov var fortsat flyvende på højrekanten, som han bemandede i samtlige 60 minutter. Og Magnus Bramming fik hastigheden på de massive klapsalver på lægterne op, da han overlegent greb en tværbold, perfekt lagt af Jac Karlsson, inde i feltet og scorede sikkert. Jo, jo – de af de 3250 tilskuere, der holdt med TTH, fik det hele, lidt til og meget mere på denne herlige aften.

Kampens spiller? Torbjørn Bergerud var fremragende – men U20-landsholdsspilleren Jeppe Hauskov var endnu bedre. 10 mål på 10 forsøg blev det til for højrefløjen på Skjerns to klassekeepere – og var kampen blevet spillet på Vandkraftsøen, havde Hauskov vel have kunnet gået på vandet.

Med sejren er TTH blandt de sidste fire hold i pokalturneringen. De øvrige tre er GOG, Ribe-Esbjerg HH og Aalborg Håndbold. Hvem TTH møder, vides endnu ikke.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.