Guld, bronze og andre flotte placeringer ved Skole OL

Foto: Eleverne fra Mejrup Skole kan det der med at ro

Klasser fra Mejrup, Nr. Felding, Tvis og fire andre skoler i Holstebro Kommune klarer sig flot i fællesskab, færdighed og fairplay.

Eleverne på Mejrup Skole er dygtige til både at præstere i en romaskine og til at skyde med bue. Det bevidner blandt andet en guldmedalje i roning ved det netop overståede Skole OL i Aarhus. Men også klasser fra seks andre skoler rundt i Holstebro Kommune klarede sig fornemt ved stævnet. For eksempel hentede Nr. Felding Skole bronze i bueskydning. Der var en sjetteplads til orienteringsløbere fra Tvis Skole.

Derudover deltog elever fra Nørre Boulevard Skolen i Holstebro, Ulfborg Skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro og Naur-Sir Skole. De konkurrerede alle sammen først og fremmest i de tre børneolympiske færdigheder: fællesskab, færdighed og fairplay.

Søen er tæt på

Det var 6.B fra Mejrup Skole, der vandt ro-finalen for deres klassetrin. De sejrede foran blandt andre 6.A også fra Mejrup. Skolen har haft et samarbejde med roklubben i Holstebro, og det giver nu resultat.

Konkurrence i Aarhus foregik i romaskine. Men Mejrup Skole ligger tæt på Vandkraftsøen i Holstebro, hvor der er fine muligheder for at træne. Det har nogle af eleverne også prøvet.

Spændende finale

Bronzen i bueskydning gik til 5.A fra Nørre Felding Skole. De havde forberedt sig alt, hvad de kunne. 5.A sejrede i den indledende runde, hvor der skulle afvikles 144 pile. Dermed gik klassen videre til finalen.

Her var holdene begrænset til fire piger og fire drenge fra hver klasse. De skulle sende 72 pile af sted.

– Helt frem til de sidste 6 pile, kæmpede vi med om førstepladsen, fortæller idrætslærer Carl O. Kristensen fra Nr. Felding Skole.

Mejrup Skoles 6.C var også med i bueskydning på deres årgang. De blev nummer 5.

Andre resultater

Tvis Skoles 5.B hentede en sjetteplads i o-løb. I samme disciplin blev 6. C fra Rolf Krake Skolen nummer 16.

Den tilsvarende placering fik 7.S fra Nørre Boulevard Skolen i atletik. 4.A fra Nørre Felding Skole endte en tak højere som nummer 15 i atletik.

Fælles oplevelse styrker

Idræts- og bevægelseskonsulent Henriette Madsen fra Holstebro Kommune fulgte Skole OL i Aarhus. Hun oplevede glade fællesskaber i klasserne.

– Eleverne får en god historie sammen. Det giver en styrke, som også kan bruges i andre sammenhænge, tror Henriette Madsen.

Hun mener, at eleverne får en glæde ved at bevæge sig.

– Det kan motivere dem til at deltage i andre fællesskaber end i skolen, for eksempel i en idrætsforening, siger Henriette Madsen.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.