Fra kaos og travlhed til ro og overskud

Kender du det med, at du kommer hjem efter en lang og hård arbejdsdag, og egentlig blot har lyst til at smide dig på sofaen? Men du skal også lige hente børnene i daginstitution, der skal laves mad, badeværelset trænger til en rengøring, dine forældre skal have hjælp til et eller andet, du har en gammel aftale med en veninde og så videre og så videre. Sommetider kan det være uoverskueligt at klare hverdagen, og for mange mennesker er det svært at finde ro og hvile, i en travl og kaotisk hverdag. Ikke desto mindre er det utroligt vigtigt for et godt og sundt liv, og du får derfor her nogle værktøjer til at få mere ro og overskud i hverdagen.

 

Vær god til at sige fra

En rigtig vigtig egenskab er at kunne sige fra, hvis man ikke har tid eller overskud. Mange mennesker har dog svært ved det, fordi de føler, at de svigter ved at sige nej til at mødes med nogle venner eller tage i biografen med en gammel veninde. Det er vigtigt at prioritere aftaler, og at mærke efter, om man egentlig har tid, lyst og overskud – og at sige nej tak, hvis man ikke orker det.

 

Få hjælp til de uoverskuelige ting

Hvis du virkelig ikke kan nå eller overskue rengøringen, hvis græsplænen eller hækken ikke er blevet passet i lang tid, hvis tidspres på arbejde gør, at du ikke kan nå at hente børnene fra SFO’en, så få hjælp til det. Du kan købe dig til massevis af tjenester, eksempelvis rengøring, havepasning, barnepige og meget andet. Hvis dine forældre har svært ved at klare hverdagen selv, og du ikke har tid til at hjælpe hver dag, kan du sørge for privat hjemmepleje og hjemmehjælp til dem, eksempelvis i omegnen af Holstebro, Vinderup, Lemvig, Skive og Thyborøn.

Dette indhold er sponseret.

Kayas Pizza box
Gaardhøje box 2019