Foredrag: KUNSTHISTORIENS MESTRE – CEZANNE

Get Fit aug19

Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om Kunsthistoriens store mestre. Denne gang om Paul Cezanne, der var med til at bane vejen for den moderne kunst. 

Paul Cezanne (1839-1906) var med til at bane vejen for den moderne kunst. Han startede sin kunstneriske karriere i impressionismens flygtige sanseindtryk. Men efterhånden interesserede han sig mere og mere for kompositionens fasthed og de geometriske former. Og for farven, der i hans billeder ikke er fortællende eller symbolsk, men får sit eget liv og værdi som farve.
Henri Matisse har udtalte, at Cezanne var den moderne kunsts fader. Og han bliver da også den store inspirator for det 20. århundredes modernister og den moderne kunst. Signe Jacobsen vil udover at se på Cezannes eget liv og værk fortælle om, hvordan hans kunst Picasso og Braque, der formulerer kubismen med afsæt i Cézanne.
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de sidste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.
Holstebro Kunstmuseum 26. marts 2019 kl. 19:30
Entré: 50 kr. Folkeuniversitetets Storkunder og medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner: gratis adgang.
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Bemærk venligst, at foredraget finder sted en tirsdag – og ikke som normalt en onsdag.
Brinks box
Det Gamle Postkontor