Forældre drøfter i fællesskab transport til og fra skole

Foto: Colourbox

Ændringer i skolebusser i Trekanten i Holstebro får fædre og mødre til at samles om, hvordan de kan hjælpe hinanden.

Hvis mindre børn har mere end 2 1/2 km til skole, så kan de komme med skolebus. Den regel kan på landet føre til, at familier på den ene side af en vej kan bruge en skolebus, mens genboerne ikke kan. Sådan er det også i byer, og det får nu betydning i boligområdet Trekanten i Holstebro.

Her udløber en overgangsordning med ekstra skolebusser til sommerferien. Sønderlandsskolen og Rolf Krake Skolen i Holstebro har derfor sammen med Trivselshuset i Trekanten inviteret forældrene til et møde.

Her får de information om, hvordan skolebusserne kører efter sommerferien. De kan stille spørgsmål og få afklaret tvivl, for eksempel om hvem der kan komme med skolebus.

Fællesskabet

Meningen med mødet er også, at forældrene får mulighed for at drøfte med hinanden, hvordan de måske kan hjælpes ad med transport. Hvis en far og en mor på grund af arbejde har problemer om onsdagen, kan andre måske hjælpe dem – og til gengæld få hjælp den anden vej for eksempel om fredagen.

– Vi vil se, om man ikke i fællesskab kan finde frem til løsninger, hvis der er familier, hvor det kommer til at knibe med at få tingene til at hænge sammen, siger skoleleder Ole Priess fra Rolf Krake Skolen i Holstebro.

Grænsen er strikt

Børn i 0.-3. klasse kan benytte skolebus, hvis de bor mere end 2,5 km fra skolen. Det fortsætter helt uændret fra og til Trekanten. Der kører skolebus om morgenen og efter skoletid.
Som en overgangsordning i forbindelse med flytning af skoler har også nogle elever med mindre end 2,5 km hidtil kunnet tage bussen. Det stopper nu.

– Skellet går ved Heimdalsparken i Trekanten. Det er akkurat som ude på landet, at grænsen løber et bestemt sted, fortæller Ole Priess.

Skolefritidsordningen

Som en anden overgangsordning har der været en skolebus tilbage til Trekanten kl. 16 efter skolefritidsordningen. Den ophører nu. Det har været en midlertidig ordning, og der er ikke hjemmel til at fortsætte den.

Ole Priess tror, at det blandt andet er hjemtransporten efter skolefritidsordningen, forældrene kan have glæde af at drøfte med hinanden.

Ideerne er på vej

Projektleder Anja Klok Schou fra den boligsociale helhedsplan i Trekanten roser skolerne for at have arrangeret mødet. Det kan støtte op om at tænke i løsninger i stedet for begrænsninger, siger hun.

– Jeg har hørt, at der allerede blandt beboerne kommer ideer. For eksempel at de mindre børn ikke behøver gå hele vejen hjem fra skole, men kan gå til banegården og tage bybus derfra. Eller at de ældre kvinder i Trekanten måske kan hjælpe med at få dem hjem, fortæller Anja Klok Schou.

Hun tilføjer, at hvis der efter mødet stadig er forældre, som har problemer, så skal de endelig kontakte medarbejderne i den boligsociale helhedsplan.

– Det er vores opgave at støtte forældrene. Det er ikke noget, som lærerne eller skolefritidsordningen skal løse, siger Anja Klok Schou.

Forældre i job

Skole- og rådgivningschef Thomas Born Smidt fra Holstebro Kommune glæder sig over, at fædre og mødre samles om at finde løsninger, hvis nogle familier har udfordringer for eksempel på grund af deres job.

– Forældrene i Trekanten går på arbejde som andre. De vil gerne, at deres børn uddanner sig. De er som andre forældre optaget af, at det går deres børn godt, siger Thomas Born Smidt.

Mødet om transport til og fra skole finder sted torsdag den 6. juni i Trivselshuset

Brinks box
Det Gamle Postkontor