Flot indsats mod tophold trods nederlag

Af Morten Toft – Foto: Louise Boo Jespersen

TTH-damerne leverede en flot indsats i 50 minutter mod Odense Håndbold. Slutfasen blev dog præget af fejl, hvilket gav et unødvendigt stort nederlag på 27-34 mod HTH Ligaens tophold.

TTH Holstebro var tirsdag aften oppe mod det absolutte tophold i HTH Ligaen, som var ubesejret i 8 kampe. Et opgør på papiret, hvor ikke mange eksperter ville spå TTH en chance for point. Det skulle dog blive utrolig tæt mellem de to hold foran 1.278 tilskuere i Gråkjær Arena.

Første halvleg var en fuldstændig jævnbyrdig affære mellem de to hold, hvor der efter 14 minutters spil stod 6-6 på måltavlen i Gråkjær Arena.

Specielt de defensive præstationer sørgede for ligevægt i kampen, og blot få marginaler betød at TTH Holstebro ikke var helt med til pausen, som viste en 13-10 føring til udeholdet.

Der skulle dog ikke gå længe efter pausen før TTH Holstebro fik kontakt med ligatopholdet. Efter 41 minutter var stillingen komplet lige ved 18-18.

Lærke Christensen og Kaja Kamp var især hovedpersonerne for TTH, og sidstnævnte blev fortjent kampens spiller med 5 mål på 5 forsøg i kampen.

Jævnbyrdigheden og den tætte stilling forblev indtil det 51. minut til stillingen 25-25. En imponerende indsats af TTH-damerne indtil dette punkt – men herfra gik det galt.

7 mod 6 spillet blev benyttet med stor succes af TTH Holstebro gennem kampen, men i slutfasen blev det desværre afgørende for et større nederlag. Flere fejl i angrebet betød at bolden blev skudt i et tomt TTH mål, og derved gav slutfasen et unødvendigt stort nederlag på 27-34.

– Jeg må tage min del af skylden for nederlaget i dag. 7 mod 6 beslutningen i slutfasen var min, og desværre magtede vi ikke at gennemføre det som vi havde gjort med så stor succes i andre faser af kampen. Det er drøn ærgerligt, og jeg tager mit ansvar for at vi taber så klart til slut, siger Pether Krautmeyer.

TTH-cheftræneren kunne dog glæde sig over en præstation der ikke var forudset af mange inden kampen.

– Ingen havde regnet med at vi ville være så jævnbyrdige med Odense Håndbold i dag. Med 9 minutter igen står det 25-25, og det kan vi være meget stolte af.

 

TTH Holstebro # Odense Håndbold 27-34 (10-13)

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Sara Kececi 7/21 (33%) Louise Egestorp 2/19 (10%)
Mål: Lynn Knippenborg 5, Kaja Kamp 5, Inger Smits 4, Lærke Christensen 4, Mathilde Hylleberg 2, Emilie Bastrup Bertelsen 2, Sarah Stougaard 2, Line Toftgaard Frandsen 2, Caroline Svarre 1
Udvisninger: 1

Kampstatistik Odense Håndbold
Redninger: Althea Reinhardt 3/11 (27%) Tess Wester 13/32 (40%)
Mål: Mie Højlund 6, Kathrine Heindahl 6, Mette Tranborg 5, Freja Cohrt 5, Nadia Offendal 4, Trine Østergaard 4, Ingvild Bakkerud 2, Maja Jakobsen 1, Susanne Madsen 1
Udvisninger: 0

Tilskuertal: 1.278

Kayas Pizza box