Find den rette madras

Vi tilbringer omtrent en tredjedel af livet med at sove, og som de fleste ved, er en optimal nattesøvn utrolig vigtig for livskvaliteten generelt. I den forbindelse er det vigtigt, at din seng opfylder dine behov, og lige så vigtigt er det, at din madras passer til dig. Det kan være en udfordring at udpege, hvilke præferencer man har til sin madras, men det er i høj grad hensigtsmæssigt at gøre sig et par overvejelser, hvis du påtænker at investere i en ny af slagsen. Denne lille guide kan forhåbentlig være behjælpelig med et par gode råd hertil.

 

Værd at vide

Madrasser findes i adskillige udgaver, og mange af dem er heller ikke helt billige. Derfor kan det være fristende at købe en brugt madras eller blot arve en fra en bekendt, men der er naturligvis også den fare, at du kommer afsted med en madras, som ikke passer dig. Et af de vigtigste elementer i forbindelse med madrasserne er deres fasthed. Det er subjektivt, hvad folk foretrækker, men du bør dog overveje forhold som størrelse, vægt og kropsform, når det kommer til madrassens fasthed. En huskeregel er, at jo tungere du er, jo fastere (hårdere) skal madrassen være. Der skal også være god plads til dig i på madrassen – gerne med 20-30 cm luft i begge ender. Mangler du lidt til madraskøbet, kan du evt. undersøge mulighederne for et billigt sms-lån på kviklanet.dk/smslaan.

 

På toppen

Madrassen er, hvad enten det er en spring-, box-, eller skummadras (enten med kold- eller latexskum) sengens hovedrolleindehaver. Topmadrassen har dog ligeledes stor betydning for din søvnoplevelse, og disse produceres grundlæggende i hhv. latex og memory-skum. Latex er relativt faste og er gode til trykaflastning. Memory-skum er noget blødere og former sig efter kroppen. Valget af topmadras er naturligvis også en smagssag, men folk der har problemer med deres bevægeapparat (navnlig ryggen) anbefales almindeligvis at vælge memory-skum.

Dette indhold er sponseret.

 

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.