Festlig TTH-afslutning blev et flot punktum på sæsonen

På billedet fra venstre til højre ses: Orla Dahl Jepsens Mindelegat til to TTH-talenter - Afsked med de 6 herrespillere/træner - Præsentation af to nye landsholdsspillere - Årets TTH-herrespiller - Årets TTH-fighter.

Af Morten Toft

Tilbageblik på sæsonen af TTH-direktør John Mikkelsen.

Med to ligahold som samlet har skabt sportslig merværdi i forhold til den økonomiske investering, to ligahold som samlet indeholder 8 A -og 5 U-landsholdsspillere samt en del ligaprofiler –  et vundet Dansk Pokalmesterskab, og for 15. gang siden 2002 skal klubben deltage i Europa Cup samt en 5. og 9. plads i de to Ligaer. Det gør TTH Holstebro til pt. Danmarks Stærkeste Klub.

I søndags afsluttede TTH Holstebro ligasæsonen med en intens og spændende herre DM-slutspilskamp mod Aarhus Håndbold, hvor de næsten 2000 tilskuere fik en festlig afslutning på TTH-sæsonen.

Vi har i klubben haft en flot sæson både på og udenfor banen, og med søndagens kåring af Årets herrespiller, uddeling af to flotte talentlegater og med et festligt farvel til de seks spillere og trænere som slutter i klubben, blev det en rigtig god TTH-sæsonafslutning. Trods den manglende betydning af kampresultatet, gav 450 sponsorer og de mange tilskuere, Westerholm og Co. en velfortjent hyldest for en flot sæson, hvor herreholdet vandt Santander Final4, og nu går på sommerferie med en af de to mest prestigefyldte titler herhjemme – samt med en godkendt 5. plads i ligaen.

I skal ikke være i tvivl. I TTH vil vi gerne med i top fire og spille med om DM-medaljerne. Det er vores ambition og det arbejder spillere, trænere og klubben hårdt efter hver eneste dag. Og jeg kan godt forstå at I alle var skuffet – og ikke mindst os selv – da vi klart tabte i Aalborg i en slags ”slutspilfinale”. Dette var blot fire dage efter at vi alle havde stået op og jublet over vores 9-målssejr over Skjern Håndbold i en kulisse som var en DM-finale værdig, og som gav os alle gåsehud på armene mens stoltheden kom frem i alles ansigter. Sådan er elitesport desværre, og nogle gange er det stolpe ud og stolpe ind. Det er her sporten er fascinerende men desværre også hård ved vores følelser for klubben. En pokaltitel viser klasse og giver tro og ønske på mere, men denne gang var vi desværre ikke i stand til at tage det sidste skridt ind i medaljekampen.

Ser vi to år tilbage, hvor klubben kom ud med et underskud på 4,7 millioner, og nu i de efterfølgende to sæsoner har skulle indhente ekstra 3 millioner pr. år, så kan vi kun være stolte over det fundament som TTH Holstebro har i dag, når vi ser på de økonomiske udfordringer som klubben har været igennem. Den økonomiske tilpasning har derimod styrket vores troværdighed overfor vores sponsorer, og sponsorkredsen er flot stigende. Til sommer kommer klubben for anden år i træk ud med et mindre overskud. Denne tilpasning af klubøkonomien har selvfølgelig sat nogle spor i det sportslige set-up. Men ikke mere end vi stadig har ambitioner om, at vi hvert år skal levere stærkere sportslige resultater end vores budget rækker til. Og det har vi opnået igen i år.

Westerholm og Co. 
På herresiden har vi vel nok det 6-7. største budget i Ligaen, og med en sæson hvor vi manglede blot ét mål for at komme i EHF-gruppespillet,  hvor vi i 75 % af sæsonen var i top 4, fik en samlet 5. plads og blev Dansk Pokalmestre – så har sæsonen for Westerholm og Co. samlet set være meget godkendt. Klubbens målsætning er at true top fire på herresiden, og det har vi gjort gennem hele sæsonen, og vi har vist at når holdet rammer dagen sammen, så kan vi slå alle hold i Ligaen. Pokaltitlen er et klart bevis på dette. Nu gælder det om at holdet får udviklet stabiliteten og det sportslige set-up på og omkring holdet, således at vi får løftet bundniveauet og skabt en endnu stærkere udgave af holdet, så vi forsat kan være en stærk udfordrer til de øvrige top 5 klubber. Som en ekstra klubbonus har trænerteamet skabt flere liga -og landsholdsprofiler og de næste ungdomslandsholdsspillere står allerede klar i baggrunden. Til sommer sender vi med stolthed to af vores ligaprofiler videre til et par etablerede klubber i den tyske Bundesliga, hvilket understreger at vi som klub kan udvikle profiler.

Krautmeyer og Co.
Efter en meget flot sæsonstart, og i alt 18 spillerunder blandt de 8 bedste – og sluttelig en samlet 9. plads i ligaen, har vores damehold leveret en sportslig flot sæson, hvor trænerteamet samtidig har skabt stor individuel udvikling hos mange af spillerne. Her blev talenter til ligaspillere og ligaspillere blev til ligaprofiler/landsholdsspillere. Holdet har præsteret klart bedre end forrige sæson, og ramte plet i forhold til klubbens nuværende målsætning om at kunne true top 8. Denne målsætning er flot indfriet, og ser vi på klubbens økonomiske set-up på dameholdet, så rammer ligaplaceringen den økonomiske investering meget fint. På plussiden har vi på damesidden fået styrket klubbens profil som værende en af landets bedste udviklingsklubber, og selvom det gør ondt at se en del spillere forlade klubben efter denne sæson, så skyldes dette primært at Krautmeyer og Co. har topscoret i den individuelle udvikling – og i en grad at de allerstørste klubber herhjemme har stået i kø for at hente de spændende TTH-spillere. Dette skaber stor stolthed i vores klub, og er med til at skabe en endnu større interesse hos dygtige spillere der gerne vil til netop vores klub.

Udenfor banen har sæsonen været til en guldmedalje  

Jeg vil gerne på klubbens vegne sige alle i og omkring klubben EN STOR TAK for jeres flotte opbakning gennem hele sæsonen. Tak til sponsorerne for en ekstra flot opbakning fra start til slut, og stor tak for opbakningen til etableringen af ”TTH´s Venner”. Tak til vores fantastiske hjemmepublikum, TTH Fanklub og TTH Dragons, som på flotteste vis har støttet vores ligahold. Stor tak til alle vores fantastiske frivillige som gang på gang stiller op til alle vores kampe og til vores events. I er alle med til at gøre kampene i Gråkjær Arena til en super oplevelse.
Den store opbakning fra sponsorer, publikum, fanklub og frivillige er på alle måder afgørende for os som klub, og den opbakning er med til at gøre TTH Holstebro til – Danmarks Stærkeste Klub.

Vi har klappet sammen, sunget sammen og ikke mindst jublet sammen over de store oplevelser i Gråkjær Arena. Vi har på både dame -og herresiden udfordret alle de stærkeste hold – og taget point fra Danmarks Champions League-deltagere og de danske mestre. Vi har haft klædt Gråkjær Arena helt i hvidt og to gange ”banket” ærkerivalen fra Skjern Håndbold – og sidst men ikke mindst – er vi Dansk Pokalmester 2017/18. Det er flot og fortæller at alle i og omkring klubben har gjort et flot arbejde. Det skal vi alle være stolte af.

Vi glæder os til nye oplevelser sammen med jer, og sammen vil vi arbejde mod nye mål.

Tak til alle for jeres opbakning til klubben.

Kayas Pizza box