Er ulvehegn løsningen – eller flytter det blot problemet?

Efter mange angreb på får i Vestjylland åbner Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen kassen for sikring af et område på 330 kvadratkilometer. Det anslås en udgift på op til en million kroner.

Området der strækker sig i et område afgrænset af byerne Holstebro, Vemb, Tim, Grønbjerg og Holstebro. Der kan søges om tilskud til forbedring af indhegninger. I dag er der typisk 2 tråde med el. Dette kan udbygges med flere tråde, så det bliver vanskeligere at passere.

Usikkerheden om angriberne er tilstede, da dna prøverne endnu ikke er færdige. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde udtrykker en stærk formodning om at angrebet skyldes ulve. Uanset er angreb på vore husdyr, der giver skader og død, uacceptabel.

Man kan stille sig selv det spørgsmål, om udgiften til sikring er afbalanceret i forhold til skadernes omfang. Et andet spørgsmål er, om man ved at beskytte et enkelt område ikke blot flytter problemerne til nye områder, hvis det er ulven der er synderen.

Et principielt spørgsmål er, om vi skal acceptere rovdyr som ulven fritlevende i Danmark. Rovdyr skal have noget at leve af, men indhegner vi alle tamme husdyr, skal føden skaffes på anden måde. Vi må håbe, at det kun går ud over de vilde dyr.

Har du en mening om ulven og dens adfærd?

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.

Be the first to comment

Leave a Reply