En van(d)vittig vinterferie på Naturhistorisk Museum

På Naturhistorisk Museum i Aarhus kan du opleve havets mangfoldige liv, når vi i vinterferien dykker ned under overfladen og går helt tæt på hajer, blæksprutter og havets andre spændende dyr. “Oceaner af liv” er temaet for hele ugens aktiviteter, og du kan se frem til en masse van(d)vittige oplevelser. Aktiviteterne er gratis, når entréen til museet er betalt. Børn under 18 år har gratis adgang. Museet har åbent fra 9-17 og aktiviteter fra 10-16.
Er du frisk som en fisk og en rigtig vandhund?

I verdens oceaner er de dybeste områder over 10.000 meter dybe. Imellem havoverfladen og havets dyb findes der mange ekstreme dyr. På Naturhistorisk Museum i Aarhus kan du opleve havets mangfoldige liv, når vi i vinterferien dykker ned under overfladen og går helt tæt på hajer, blæksprutter og havets andre spændende dyr.
Kom og oplev, når der åbnes op for pighajer, blæksprutter og sågar en løve! Hver dag dissekerer biologerne et nyt dyr og fortæller om mave, tarme, hjerter osv. Børn får mulighed for at blive klogere på dyrene og deres anatomi. Desuden kan børn og voksne selv prøve kræfter med dissektion, når der er fiskedissektioner for hele familien hver dag i vinterferien. Du kan også se fiskene i øjnene og komme helt tæt på danske fisk, blæksprutter og andre havdyr.

 

Søpølser og klipfisk

Oceanerne er fyldt med forunderlige dyr og planter. I vinterferien kan børn tegne, klippe og klistre deres egne havdyr og fabelfigurer og være med til at fylde det store fælles akvarium. Kun fantasien sætter grænser.
Rundt på hele museet er der aktiviteter for børn i alle aldre. Du kan bl.a. blive dykkerdetektiv og dykke med ned i den spændende skattejagt, hvor der er vanvittige præmier på spil.
Du kan også prøve lykken i fiskedammen, og se om du kan få noget på krogen blandt magnetfisk, gopler, krabber, og hvad der ellers havner i havet.

Men pas på! Du kan aldrig vide, om der kommer en haj svømmende forbi dig.

 

Fra bjørn til bidder

På et museum er konservatoren én af de allervigtigste medarbejdere, for det er ham/hende, der sikrer, at museets genstande kan holde i mange år fremover. I vinterferien kan du følge deres arbejde på allertætteste hold i konservatorens værksted.
Havets dyr er føde for mange andre arter. Bl.a. bjørne, der elsker at spise laks. Museets konservatorer åbner for en brun bjørn og kigger, hvad der mon gemmer sig indeni. I konservatorens værksted kan børn og voksne lære om processen med at konservere dyr og se med, når de splitter den brune bjørn ad.

 

Alle aktiviteter er for både børn og voksne og henvender sig især til børnefamilier med formidling i børnehøjde. Aktiviteterne er gratis, når entréen til museet er betalt. Børn under 18 år har gratis adgang. Alle aktiviteter foregår hver dag i vinterferien – fra 9. februar til 17. februar – begge dage inklusiv. Museets åbningstid er kl. 9-17 – aktiviteter er åbne 10-16.

 

Som altid er pandekagemanden parat til at lave lækre pandekager med is eller forskelligt fyld.

 

Læs mere her: https://www.naturhistoriskmuseum.dk/vinterferie

 

Praktiske informationer:

Hvornår? Fra lørdag den 9. februar – søndag den 17. februar kl. 9-17. (Aktiviteter kl. 10-16)

 

Aktiviteter – særlige tidspunkter

Biologerne åbner hver dag for et nyt dyr. Live dissektion hver dag kl. 12 i auditoriet

Det åbner vi for:

 • Lør. d. 9. februar: Pighaj
 • Søn. d. 10. februar: Pighaj
 • Man. d. 11. februar: Hjort
 • Tirs. d. 12. februar: Løve
 • Ons. d. 13. februar: Hjort
 • Tors. d. 14. februar: Pighaj
 • Fre. d. 15. februar: 8-armet blæksprutte
 • Lør. d. 16. februar: 8-armet blæksprutte
 • Søn. d. 17. februar: Pighaj

 

Aktiviteter – hele dagen kl. 10-16:

 • Mød konservatorerne, når de splitter en brun bjørn ad
 • Vi åbner for hajer, en løve eller andre spændende dyr og kigger på hjerter, mave og tarme i de daglige dissektioner i auditoriet
 • Oplev oceanernes dyr indeni. Åbn for din egen fisk, og vend den indvendige verden ud
 • Pas på hajen! Du ved aldrig, hvornår den kommer svømmende forbi dig
 • Hjælp med at fylde en verden under vandet. Tegn, klip og klistr din egen fisk, gople, fabeldyr og havfrue
 • Kan du få noget på krogen? Prøv vores fiskedam, og lær fiskene i havet at kende
 • Se fiskene i øjnene. Mød alverdens danske fisk, blæksprutter og andre havdyr
 • Prøv skattejagten og vind van(d)vittige præmier
 • Husk også pandekagemandens lækre sager!

 

Pris: Alle aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Brinks box