En vandretur ved Nissum Fjord giver ro i sjælen

Området ved Nissum Fjord er en naturperle med et rigt fugleliv

Start vandreturen rundt om Nissum Fjord ved Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle og giv naturoplevelsen en ekstra dimension med lokale kvalitetsfødevarer, mindfulness og yoga. Første tur begynder 24. maj.

– Fjordlandskabet ligger med sit flade land bag havets klitter med højt til himlen, vind til håret og tagrørenes evige hvislen i ørerne. Et unikt naturområde, der giver lise til sjælen. Her er det godt at kunne strække øjnene, fortæller Jytte Paarup, der har tilbragt det meste af sit liv ved fjorden.

 

Find vandrestøvlerne frem og tag med den lokalkendte guide, Jytte Paarup, på en uforglemmelig vandretur ved den rolige og fortryllende Nissum Fjord, som ligger som en naturperle tæt ved kystbyen Thorsminde. Turene er for vandreren, der søger den helt særlige vandreoplevelse i den rå og uberørte natur ved den jyske vestkyst.

 

Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle ved Vemb er udgangspunktet for vandringerne. Her får deltagerne et indblik i stedet, og det er her, de overnatter og oplever stjernehimmelen på en unik og anderledes måde.

 

Folkeuniversitetscenteret har arrangeret både endagsture den 24. maj og 18. juni samt todagesture den 18.-19. juli og 15.-16. september 2018 med masser af aktive naturoplevelser for deltagerne. Med vandreturene får deltageren en hel oplevelse med lokale kvalitetsfødevarer og mindfulness med yoga som en del af programmet.

 

Danmarks bedste vandredestination

 

Vandringerne finder sted i både den nye Geopark Vestjylland og Naturpark Nissum Fjord. Området ved Nissum Fjord er kendt for sit rige dyreliv. Især findes her mange fuglearter og hele fjorden og nogle landarealer er udlagt som vildtreservat for at beskytte rastende og ynglende vandfugle.

 

– Vandring er en af tidens megatrends, og mange turister kommer til området for at vandre. I Holstebro har vi rammerne og satser på organiserede vandreture, som giver vandremuligheder i særklasse, siger Susanne Toftegaard Hansen, der er turismechef i Holstebro Kommune.

 

Området omkring Nissum Fjord er et naturområde i absolut særklasse. På en vandretur her kommer man helt tæt på både den nutidige natur, men også den geologiske arv, som er grundlaget for den kommende UNESCO Geopark Vestjylland.

 

Vandreturene er med til at styrke Holstebro Kommunes position som Danmarks bedste vandredestination.

 

Læs meget mere og book på VisitHolstebros hjemmeside www.visitholstebro.dk

Kayas Pizza box