En billedkunstnerisk plads

Opstalt af pladsen set fra vest.

Arbejdet med at skabe en ny forplads til Holstebro Kunstmuseum er nu begyndt

De første sten til Holstebro Kunstmuseums nye forplads er lagt.

Det er billedkunstneren Martin Erik Andersen, der har tegnet forpladsen med udgangspunkt i et Islamisk cirkelornament. Astrid Noacks skulptur ’Anna Ancher’ danner centrum for pladsens ornament, der omslutter museumsvillaen og den nye fælles indgang til de to museer til den ene side og de karakteristiske lindetræer ud mod Sønderbrogade til den anden.

Kulturhistorisk set er en plads med en skulptur ’vores højeste positive udtryk for fælles identitet i det udendørs offentlige rum’, som Martin Erik Andersen har formuleret det. Og med den nye belægning ændres stedet fra at være en praktisk og ordinær ankomst til at være et æstetisk samlet rum – en billedkunstnerisk pladsdannelse.

Fire stentyper

Ornamentet er lagt med fire stentyper med forskellig farve og overfladekarakter. Når man går ind på pladsen, kan man ikke umiddelbart overskue ornamentet. Først i nærheden af pladsens centrum forstår man ornamentets væsen og lovmæssighed.

Den nye forplads er kommet i stand ved hjælp af velvillige donationer fra Holstebro Kommune og Ny Carlsberg Fondet.

Pladsen indvies lørdag den 8. juni. Samme dag åbner Holstebro Kunstmuseum en omfattende udstilling med værker af Martin Erik Andersen, der perspektiverer den nye forplads og dens visuelle udformning.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.