Ekspert: Sådan flytter du bedst med børn

PR foto fra minidokumenteren 'Når børn flytter'

Ny dokumentarfilm mod flyttestress: 200.000 børn flytter hvert år, og tiden omkring sommerferien er højsæson. I en ny mini-dokumentar og bog giver familievejleder Lola Jensen i samarbejde med Home gode råd til ’overtænksomme’ forældre

PR foto fra minidokumenteren ‘Når børn flytter’

”Det er altså utroligt, hvad børn kan magte, hvis de kan mærke, de er sammen med voksne, der tror på beslutningerne.”

Sådan siger socialpædagog og familievejleder Lola Jensen i en ny mini-dokumentar, ’Når børn flytter’, som ejendomsmæglerkæden home står bag.

Men rigtig mange forældre er usikre, når familien skal flytte, og ’overtænksomme’, fastslår hun.

Mini-dok ’Når børn flytter’ – Se filmen her

”Familier i dag er så ’flyttetænksomme’ og har så mange tanker omkring flytning, at de i bestræbelserne på at gøre det hele så godt skaber unødig støj og deraf stress, ” siger familievejleder Lola Jensen.

I Danmark flytter op mod 900.000 årligt, og næsten 200.000 af dem er børn. Det gør børnefamilierne til den største gruppe blandt de flyttende danskere.

home og Lola Jensen har samlet en række gode råd til en bedre flytning og dermed mindre stress. Det er der kommet en ny dokumentarfilm ud af, og efter sommerferien følger en bog med samme titel ’Når børn flytter’.

Projektet udspringer af mæglernes dagligdag, hvor de flere gange undervejs i flytteprocessen møder børnefamilierne.

”Vi kender de mange årsager til, at familierne flytter, og vi kender til følelserne undervejs. Vi ser et behov for en saglig information, der kan hjælpe alle danskere med børn, som skal flytte – med helt håndgribelige råd om, hvordan man giver sine børn den bedst mulige flytning,” siger Mikkel Braae-Andersen, der er marketing- og kommunikationschef i home, om baggrunden for samarbejdet med Lola Jensen.

”Lola er en kapacitet på sit felt, og da vi henvendte os til hende, syntes hun heldigvis, det var et godt og vigtigt projekt, som hun meget gerne ville være en del af. Det er vi meget glade for. Hun er gået ind i projektet med et kæmpe engagement på børnenes vegne,” fortæller Mikkel Braae-Andersen.

Forældre vil være 180 % sikre
I mini-dokumentaren, som er ca. 10 minutter lang, tager Lola Jensen da også den ubetingede rolle som ’børnenes ambassadør’ i flytningen.

Hun sagde ja til at medvirke i filmen, fordi hun synes, det er et fint og sympatisk projekt, fortæller hun.
”Flytning er andet og mere end fremvisning, beslutning og underskrift. Flytning er følelser, projektet vil gerne hjælpe til ro. Jeg vil gerne være med til at skabe noget tryghed omkring at flytte med børn,” siger Lola Jensen:

”Mens forældrene i dag måske vil være 180 % sikre på, at de gør det rigtige og træffer de rigtige beslutninger – også på deres børns vegne – så opnåede vi i min generation måske kun at lykkes med de 70 %, og det gik jo alligevel. Ved at medvirke i filmen vil jeg gerne hjælpe forældre til at sænke skuldrene lidt og sige til dem, at de er gode nok, at det er okay, det de vælger, og ellers er der en ny dag i morgen,” uddyber familievejlederen, der selv har tre voksne børn og syv børnebørn.

Sommerferien er ideel
Sommerferien er faktisk det ideelle tidspunkt for børnefamilien at flytte, lyder et af hendes mange råd i filmen.
”Det gode ved at flytte i ferien er, at man har ordentlig tid til at få sagt farvel til det gamle og indrette sig i det nye. Man når at puste ud, inden man begynder i ny skole, og forældrene måske endda starter på nyt job,” forklarer hun.

Mini-dokumentaren ’Når børn flytter’ er instrueret af Kasper Torsting, der især er kendt for filmen ’Armadillo’ og senest har instrueret ’I krig og kærlighed’ fra 2018.

Filmen følges op af en bog, oplyser home.
”Vi synes, at emnet er tilstrækkelig vigtigt, og vi har samlet så mange guldkorn fra Lola, som forældre kan få glæde af, at vi har besluttet at udgive en bog med samme titel,” siger Mikkel Braae-Andersen fra home.

Bogen bliver trykt i et første oplag på ca. 40.000 eksemplarer og vil i begyndelsen af september kunne hentes gratis i homes 175 ejendomsmægler-butikker rundt om i landet.

Skoler, daginstitutioner mm., der møder mange flyttende børnefamilier, kan også få bogen ’Når børn flytter’, hvis de henvender sig til den lokale home-butik eller til homes hovedkontor, lover han.

Se ‘Når børn flytter’
I Danmark flytter 900.000 hvert år. 200.000 af dem er børn.
Hvordan tager du bedst hånd om børnene midt i fremvisninger, flyttekasser og facaderenovering?

Familievejleder Lola Jensen tager flyttefamilien i hånden og giver sine bedste råd fra 35 års erfaring som familievejleder, så hele familien oplever en god flytning, og alle kommer godt hjem.

Se filmen her

home a/s

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box