Efterårets udstilling på Café Utopia

Efterårets udstilling på Café Utopia viser malerier og skulpturer af granit og fiberbeton af Karen

 Brinck fra Jystrup, Sjælland.

Lone Keilberg, der har Keilberg Smykker i Ringkøbing, udstiller på 1 sal i glasmontreren sine forskellige og unikke sølvsmykker med ferskvandsperler og naturlige sten.

 

Karen Brinck har mange titler, hun er kunsthåndværker, maler skulptør, lærer, tidligere selvstændig erhvervsdrivende, er uddannet på kunsthåndværkerskolen og har arbejdet med kunst og undervisning i mere end 30 år.

 

”Alle kan male, det at lave et maleri er ingen kunst. Kunst er noget man skaber. En kunstner skaber sit eget rum, sit eget udtryk. Man kan godt have flere rum, det bestemmer man jo selv, alt efter temperament. Jeg har mange rum og griber alle muligheder som kommer til mig. Jeg arbejder med samme tema i et år eller mere, aldrig mindre. Nogle temaer vender jeg tilbage til igen og igen, andre lader jeg flyve efter et år, hvis jeg ikke kan finde ind til kernen.

 

Abstrakte malerier og blomstermalerier bliver jeg aldrig færdig med og vender tilbage til igen og igen. Det samme med mine skulpturkjoler i mange forskellige størrelser.

De sidste 4 år har jeg arbejdet intenst med fiberbeton. Poul M. Cederdorff, fra Holstebro er mit store forbillede, og han har lært mig teknikken med fiberbeton og åbnet mine øjne for skulpturens verden. Jeg er ham dybt taknemmelig for alt det, han har givet fra sig og lært mig.

 

Jeg er på evig udkig efter motiver i gadebilledet, naturen, bøger, aviser, blade og på nettet, som kan omsættes til form og farver på et lærred. Alle mine større lærreder spænder jeg selv på blændrammer, jeg bruger groft hørlærred, der herefter grundes og behandles med forskellige medier alt efter om lærredet skal bruges til akrylmaling eller oliemaling.

 

Jeg er med i adskillige kunstprojekter både i Danmark og i Spanien, hvor jeg har et atelier. I efteråret udstiller jeg i kongegården i Korsør sammen med Danske kunsthåndværkere og Designere og i Galleri Knud Grothe i Charlottenlund. Til januar 2018 udstiller jeg på Bispegården og i 2018 i Rundetårn, også sammen med Danske kunsthåndværkere og Designere.”

 

 

Lone Keilberg fortæller om sig selv ”som stor pige elskede jeg at lege med perler – jeg elsker stadig ”at lege” med disse vidunderlige smykke sten og perler

Jeg forsøger at sammensætte form og farver, jeg elsker kontraster og det skæve – men stadig i harmoni med hinanden.

 

Kærligheden til kreativiteten, pigen der ønsker at pynte sig, metallet, stenene og perlerne, smelter sammen, inspirerer og lige pludselig er det et nyt smykke.

 

Jeg fascineres af udsigter, af smukke opstillinger som lige pludselig er der. Jeg kan lige pludselig se et smukt billede i noget gammelt og måske mærker jeg sjælen i den gamle ting.

 

De gamle damer i min familie bor i mig, og jeg mærker hvordan min oldemor, mormor og farmor har præget mig og måske gør de det stadig.

 

Jeg søger roen, harmonien og kraften i kreativiteten – hvilket er drivkraften i mine smykker.

 

Nærværet og oplevelsen betyder meget for mig, de smukke øjeblikke – øjet fanger en smuk opstilling, en smuk udsigt eller en smuk ukrudtsblomst, som har kæmpet sig op igennem en revne i flisen.

 

I mit smykkegalleri, sætter jeg disse øjeblikke sammen med mine smykker, jeg elsker disse billeder, at fange øjeblikket og sætte det sammen i små collager – som hele tiden udvikler sig.

Jeg vil gerne give energien fra disse stemninger videre.

 

Vesterhavssmykkerne er et forsøg på at tage Vesterhavet på som et smykke, måske kan man mærke bølgerne.

 

Fjordsmykkerne er inspireret ved Ringkøbing Fjord en flot sommerdag. De runde former er bølgerne, der blidt ruller ind mod stranden. Bronchekuglerne er svanerne, der svømmer i ro og mag.

 

Udstillingen kan ses i Café Utopia i september og oktober.

Der er fernisering den 7. september kl. 16.00, her vil kunstnerne være tilstede, Utopia serverer lidt mundgodt og de unge MGK elever Asbjørn Dissing Paavo og Mikkel Frees Steensen vil underholde på Keybord og Kontrabass.

Vi håber mange vil lægge vejen forbi til et par hyggelige timer.

 

Mange venlige hilsener

Hanne Jønsson Nielsen

Café Utopia

Brinks box
Det Gamle Postkontor