Effektiviser produktion og forarbejdning i møbelindustrien

I møbelindustrien skal store elementer håndteres. Store MDF-plader, bordplader, skabe, og krydsfinér er blot nogle af de elementer, der hver dag skal forarbejdes og behandles til videresalg og distribution. Disse elementer er tunge, og mange af dem er så store, at de ikke kan håndteres manuelt. For at effektivisere produktionen i møbelindustrien, er her nogle tiltag, der kan indflettes i den daglige drift.

 

Afhjælp skader med ergonomisk korrekte arbejdsstillinger

Når medarbejderne håndterer store og tunge elementer, er risikoen for arbejdsskader stor. Gentagne bevægelser, træk, skub og løft er hårdt for kroppen, og slider på knogler og sener. For at effektivisere arbejdsgangen i møbelindustrien er det fornuftigt at starte med medarbejderne og deres arbejdsstillinger – arbejder de ikke ergonomisk korrekt, kan de lettere blive skadede. Skadede medarbejdere betyder sygedage og eventuelt tidlig lediggang, fordi de er nedslidte. Hvis medarbejderne arbejder i ergonomisk korrekte stillinger, minimerer de risikoen for slid og skader, og de vil ikke kun blive mere effektive men også blive gladere. Det kan være en idé at give medarbejderne et kursus i, hvordan de håndterer skub, træk og løft korrekt, så de får en lettere og bedre arbejdsgang.

 

Implementer løfteudstyr i arbejdsgangen

Til de helt store og tunge elementer, som ikke kan håndteres manuelt, er det nødvendigt at implementere redskaber, der kan hjælpe medarbejderne. Løfteudstyr til møbelindustrien gør det ikke blot lettere for medarbejderne at håndtere de tunge elementer, men effektiviserer også driften. Der findes et stort udvalg af forskelligt løfteudstyr, som kan forenkle arbejdsprocesser og minimere tunge løft for medarbejderne. Eksempelvis kan en traverskran bruges til løft over større arealer, så medarbejderne bliver belastet minimalt. Alternativt kan truckmonteret løfteudstyr være effektivt i eksempelvis store lagerhaller, hvor der skal rækkes højt og langt. Læs mere om løfteudstyr til møbelindustrien og se eksempler på forskellige produkter her.

Dette indhold er sponseret.

Kayas Pizza box