DU KAN OGSÅ REDDE LIV

TrygFondens udstilling består af 15 personlige beretninger fra mennesker, der er trådt til med livreddende førstehjælp, da de pludselig blev vidne til et hjertestop.

I Rådhushallen i Holstebro kan du opleve TrygFondens fotoudstilling, der sætter fokus på, at hurtig indgriben ved hjertestop kan betyde forskellen på liv og død

Danskerne skal være det folkefærd i verden, hvor flest træder til, når de ser et andet menneske falde om.

Så klar er TrygFondens ambition, og et af midlerne til at nå målet er en storstilet fotoudstilling med titlen ”Træd til – du kan redde liv”. På sin vej rundt i Danmark gør udstillingen i efterårsferien holdt i Rådhushallen i Holstebro, hvor man kan opleve et stærkt og personligt portræt af den danske førstehjælpskultur og -mentalitet.

Udstillingen består af 15 personlige beretninger fra mennesker, der er trådt til med livreddende førstehjælp, da de pludselig blev vidne til et hjertestop. Udstillingen illustrerer deres umiddelbare tanker og reaktion i øjeblikket og i tiden bagefter.

Hurtig indgriben

– Hvert år dør ca. 3.500 danskere uden for hospital af hjertestop. En del af disse mennesker kunne være reddet, hvis danskerne blev endnu bedre til at træde til. Heldigvis er vi godt på vej. Allerede i dag er der umiddelbar og hurtig hjælp at hente ved 65 pct. af alle hjertestop. Men vi har en ambition om at gøre det endnu bedre, lyder det fra TrygFonden.

Formålet med udstillingen er at vise, at et hjertestop kan ske, når som helst, hvor som helst, og når man mindst venter det. I sådan en situation kan hurtig indgriben fra vidner betyde forskellen på liv og død. Derfor er det vigtigt, at man gør noget – at man handler og dermed øger chancen for, at personen overlever. Udstillingen skal dermed inspirere og give stof til eftertanke og få flere til at handle.

”Træd til – du kan redde liv” er en slags fotostafet, der vises i f.eks. lufthavne, på hospitaler, i kulturhuse og shoppingcentre rundt om i Danmark i samarbejde med bl.a. kommuner, institutioner, organisationer, museer og biblioteker.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box