Dramatisk opera begejstrede

Cecil kæmpede sin kamp mod sin far Hosekræmmeren Mikkel, men han ville have hende gift med den rige nabo. Foto: Ole Mortensen.

Hosekræmmeren som musikdramatik blev en stor succes for Operaen i Midten

Rørende, gribende, en lille perle.

Det er blot nogle af de rosende ord, som Operaen i Midten har fået for forestillingen ”Kærlighed Unlimited”. Den var egnsteatrets musikdramatiske version af Blichers historie ”Hosekræmmeren”.

Egnsteatret tog turen rundt til alle fire hjemkommuner, og i både Holstebro, Herning, Ikast og Struer så omkring 1400 publikummer operaen med smuk musik af Svend S. Schultz.

Forestillingen trak en stor vifte af publikumsgrupper, så både 9. klasses elever, gymnasieelever, voksne og seniorer har fået oplevelsen. Men også nydanskere fik muligheden for at se, hvordan en gammel dansk historie kan præsenteres som opera.

Det rørte dem

Således var der blandt publikum til den sidste opførelse flere kvinder, der helt tæt på kunne relatere til det arrangerede ægteskab, som hovedrollen Cecil bliver udsat for. Det rørte dem meget.

Ved den sidste opførelse dansede Tiahes Tiaharaja en tamilsk dans om en kvinde, der drømmer om den mand, hun skal giftes med. Herefter gik Ghassan Rahmi, der er fra Syrien og medlem af integrationsrådet i Holstebro, på scenen og fortalte om arrangerede ægteskaber i Syrien. Han kunne supplere med historien om sin kusine, der blev sindssyg i ægteskabet med en mand, hun ikke ønskede.

På den måde hang Hosekræmmeren sammen med en historie fra vor tid.

La Bohème

Efter nytår går Operaen i Midten i gang med prøverne på klassikeren La Bohème, der i samarbejde med Den Fynske Opera og Egnsteatret Undergrunden sættes op i en intim version, hvor sangere og orkester kommer helt tæt på.

Den rørende historie om parisiske bohemer kan virkelig mærkes og forstås, ikke mindst fordi operaen opføres på dansk.

Det lokale egnsteater opfører operaen i februar og marts i Brande, Holstebro, Struer og Herning.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box