Drag med familien i naturen uden at risikere svup i skoene

Annonce. Sponsoreret indhold.

Der findes godt og vel 6 mio. danskere ifølge Danmarks Statistik. Mange af dem vil nok tvivle på, at der findes blot én af de 6 mio. med børn, som aldrig har oplevet at få spoleret den glade stemning pga. våde fødder i gummistøvlerne eller vådt overtøj. For at forhindre det, må man komme ulykken på forkant.

Hvad er imprægnering?

Det er heldigvis ikke mere besværligt end at ty til imprægnering af det, som man ønsker beskyttet mod naturens harme. Du kan klikke her og få forslag til, præcis hvilke imprægneringsprodukter, du kan købe hjem, til du og familien næste gang drager af sted på naturvisit – eksempelvis på en telttur. Imprægnering sprøjtes typisk på genstanden, eksempelvis en sko, hvorefter det danner en usynlig hinde. Formentlig ville mange desuden ikke bekymre sig synderligt om, hvorvidt hinden er usynlig, så længe den forebygger indtrængen af vand, olie eller lignende.

Imprægner, hvad du kan

Du kan til en telttur forarbejde denne uønskede indtrængen i stort set alle dine ting. Du kan nemlig både imprægnere telt, sko, jakke, bukser, presenning m.m. Ligger du og din familie i et telt i den boltrende natur, vil I sandsynligvis foretrække den basale luksus, det trods alt er, at duggen hverken trænger gennem teltdugen morgen eller aften. Det vil blot forøge kulden, som i forvejen kan hyle yngre børn ud af den, da de fysisk og mentalt er mere sensitive end voksne og ældre børn.

Jagt og fodtøj

Det er ikke udelukkende på teltture, at imprægnering vil være et fornuftigt og begrundet tilvalg. Går du på jagt, eller er du lige begyndt, vil du have opdaget, at det i hvert fald i efteråret kan medføre våde sokker på trods af påklædning efter vejret. Du må forarbejde dette og lade jagtturene handle om formålet ved at imprægnere fodtøjet forinden.

Kayas Pizza box