DIGTET BLIVER VED OG VED OG VED OG…

Det er ekstraordinær prosa med dna af poesi, som Poesi på en torsdag præsenterer i november

NYHED FRA ODIN TEATRET

Forfatteren Ida Marie Hede er november måneds digter, når der torsdag den 2. november kl. 20.00 er Poesi på en torsdag på Knudsens i Holstebro.

Ida Marie Hedes tekstunivers er umuligt at placere på en formel. Med visse gennemgående fællestræk har hendes skrift udviklet sig stædigt fra bog til bog.

Bøgerne er båret oppe af en kraftfuld – og kraftigt smittende – sproglig energi, som knivskarpt og præcist levendegør og giver form til alle de konstant grænseoverskridende forhold, emner, genstande, situationer, afslørende afdækninger, som den tager under behandling. Man kunne også sige fortærer.

Ingen af Hedes bøger betjener sig af traditionelle, litterære greb. De litterære konventioner er afmonteret, sprængt i luften. Hun har selv sagt om sine teksters karakter: ”Et digt, der fortsætter og fortsætter og fortsætter”, og det passer på alt, hvad hun skriver.

Syv bøger

Ida Marie Hede er født i 1980 i Aarhus og bosat i København. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2008, blev mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet 2010 og har en MA i Aural and Visual Culture fra Goldsmiths College i London.

Ida Marie har udgivet syv bøger, hvoraf tre i samarbejde med andre. Senest udkom En to tre (2016) og Bedårende (2017), begge på Forlaget Gladiator. En to tre er en samlet udgave af bogdebuten Seancer (Anblik, 2010), Det kemiske bryllup (Gyldendal, 2013) og Inferno (Arena, 2014).

Ud over at skrive bøger underviser Ida Marie Hede bl.a. også i skrivning og art writing på Kunstakademiet i København og Jyderup Højskole m.fl.

Program

Imellem Ida Maries oplæsninger kan tilhørerne glæde sig til at skulle nyde Ensemble MidtVests klassiske tonetryllerier og Odin Teatrets Husorkester med gæster, bl.a. Martin Damgaard på klaver og harmonika og Simon Brøde Holm på kontrabas.

”Månedens kendte holstebroer, der læser nogle af sine yndlingsdigte” er forstander Charlotte Borchorst Faurschou fra OrkesterEfterskolen, ”Månedens digt” offentliggøres, og der læses op af den persiske 1200-tals digter Omar Khajjâms digte.

Lektor Gerd Schmidt Nielsen fra Holstebro Gymnasium og HF fremfører sit lyriske essay om aftenens digter, og i pausen sælger Arnold Busck Boghandel i Holstebro uundværlig poesi til billige penge.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Forfattercentrum og Holstebro Kommune.

Kayas Pizza box