Den mobile politistation tager på tur langs Vestkysten

I løbet af sommeren tager den mobile politistation på sommertogt langs den jyske Vestkyst. Turen er et led i politiets tryghedsskabende arbejde med at være synligt og nærværende i hele politikredsen.

Den mobile politistation tager på “Tour De Vestkysten” hen over sommeren 2018. Politiet vil besøge seks vestjyske byer for at fremme tilgængelighed, nærhed, tryghed og dialog i forhold til både lokalbefolkningen og turister.

“Vi er den politikreds i landet, der har den største geografi. Næsten en fjerdedel af Danmarks areal ligger inden for vores kredsgrænse. Den mobile politistation giver os en fleksibilitet til at rykke derhen, hvor borgerne er – og om sommeren er der mange mennesker ved Vestkysten. Når vi rykker ud med den mobile politistation, får vi lejlighed til at tale med mange mennesker, som vi ikke ellers ville komme i kontakt med. På den måde lærer politiet og borgerne meget om hinanden,” fortæller vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen, leder af forebyggelsesafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet benytter besøgene ved vestkysten som anledning til at arbejde målrettet med forebyggelse af de kriminalitetsformer, der oftest slår skår i ferieglæden. Fra den mobile politistation vil politiet derfor give gode råd om forebyggelse af indbrud, tyveri, og tricktyveri. De voksne kan få demonstreret et DNA-mærkningskit, og børnene kan prøve en skudsikker vest og få taget fingeraftryk. I den mobile politistation vil det desuden være muligt at få vejledning om god digital adfærd.

Kig forbi en af de dage, hvor den mobile politistation er at finde på vestkysten.

Dato Tidspunkt By Begivenhed
30. juni Formiddag Thorsminde Fiskeauktion og ‘Fang smådyr i Nissum Fjord’
11. juli Eftermiddag Hvide Sande Hawfest
19. juli Aften Ringkøbing Open By Night
24. juli Formiddag Søndervig Bagagerumsmarked
4. august Formiddag Thyborøn Fiskedag
8. august Formiddag Klitmøller Almindelig sommerdag i Klitmøller

Ved besøget i Søndervig den 24. juli har politiet desuden have fokus på forebyggelse af hæleri, eftersom den mobile politistation stiller op ved et bagagerumsmarked.

Brinks box
Brinks box