DEMOKRATI PÅ BIBLIOTEKET

I Holstebro er der både bobletræer, fantasirejser og fake news på programmet

NYHED FRA HOLSTEBRO BIBLIOTEK

Alle landets biblioteker har netop nu fokus på demokratiet.

På Holstebro Biblioteker bliver du i uge 41 bl.a. mødt med demokratiske bobletræer, som du kan give liv ved at ytre, hvad demokratiet betyder for dig.

Derudover bliver der sat ekstra skub i unges forståelse af den demokratiske proces, når 7. og 8. klasse fra Holstebro Friskole møder to kreative konsulenter i et demokratiprojekt:

– De unge skal have forståelsen helt ind under huden. Derfor skal de ikke bare sidde på skolebænken og høre om demokratiet. De skal indgå i en demokratisk proces ved at tage på fantasirejse gennem Holstebro by og idéudvikle på, hvordan de vil udvikle lokalsamfundet. Dernæst skal de blive enige om én idé, som de vil føre ud i livet. På den måde mærker de helt konkret, hvordan de kan have indflydelse på deres egen hverdag, når de er i et demokrati, forklarer bibliotekets projektleder, Ulla Soon-Ja Jespersen, formålet med de to workshops.

Fake news

Måske bobler demokratiet i bedste velgående, men mange opfatter fænomenet ”fake news” som en stor trussel mod demokratiets fundament, for hvis informationerne, vi hører om, er falske – hvordan kan vi så være oplyste borgere og træffe velovervejede beslutninger?

Kan du måske skelne skidt fra kanel og spotte ”fake news”, eller er demokratiet ved at briste? Denne del af demokratiet sætter bibliotekerne også spot på i løbet af ugen.

Demokrati har mange udtryk og findes i mange former. Det vigtige er at folk tager del, sådan som vi har tradition for i det danske folkestyre.

Den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. Alle, der har stemmeret, kan være med til at afgøre, hvordan det kommunale politiske landskab skal se ud de næste 4 år.

Her kan du få flere informationer. Du kan også følge med på de sociale medier under hashtagget #DKbib.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.